Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poluanţii care favorizează dezvoltarea metastazelor cancerului de sân

Publicat:

Cancerul de san este o problema majora de sanatate publica, iar atunci cand sunt detectate metastaze rata de supravietuire la cinci ani de la diagnostic este de numai 26%. Un studiu recent a aratat ca dioxina si bifenilii policlorurati (PCB) sunt poluanti persistenti care, in urma acumularii in tesutul adipos, ar putea favoriza dezvoltarea metastazelor cancerului de san. Cercetatori de la de Sanatate si din Franta (INSERM), condusi de catre , au masurat concentratia a 49 de poluanti organici persistenti, inclusiv dioxina de Seveso si mai multi…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Echipamente moderne pentru reducerea riscului de producere a infecțiilor nozocomiale, la Spitalul Județean Ilfov

00:06, 17.04.2024 - Model de buna practica La sediul Consiliul Județean Ilfov a avut loc, saptamana trecuta, prezentarea proiectului de achiziție de ”Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalului Clinic Județean de Urgența Ilfov”, proiect aflat in plina implementare in…

Alain Delon, plasat sub tutela judiciara. Actorul nu mai are libertate totala de a-și gestiona bunurile

10:16, 05.04.2024 - Actorul Alain Delon, in varsta de 88 de ani, a fost plasat sub tutela consolidata de catre justitie, potrivit BFMTV care citeaza o sursa apropiata cazului, confirmand o informatie a CNews, relateaza News.ro.Joi, tribunalul din Montargis a examinat cererea de plasare sub tutela a actorului, care se afla…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Sanatate, sens, siguranta si stare de bine pentru seniori.

00:55, 14.03.2024 - Conform datelor oferite de Institutul National de Statistica pentru anul 2023, populatia Romaniei continua sa imbatraneasca. In prezent, sunt peste 3,7 milioane de persoane care au varsta de peste 65 de ani, dintre care aproape 2 milioane de persoane au ramas singure, si-au pierdut deja partenerii,…

Romania ramane țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeana

16:10, 22.02.2024 - Romania avea, in anul 2021, cel mai mare numar de mame minore din Uniunea Europeana, respectiv 8.024, potrivit datelor transmise joi de Institutul National de Statistica, transmite Agerpres. Dintre acestea, cele mai multe, 3.446 aveau 17 ani, 2.424 – 16 ani, 1.409 – 15 ani si 745 – intre 10 si 14 ani.…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

Interviu cu Ioan Bakoș (candidatul USR la Primaria Campia Turzii): „Copiii, tinerii din ziua de azi sunt supuși la tot felul de pericole. Noi, ca parinți, avem datoria sa ne asiguram ca vor crește sanatos și in siguranța.”

07:55, 06.02.2024 - Domnule Ioan Bakoș, care considerați ca este cea mai mare provocare cu care se confrunta Campia Turzii in prezent? Ioan Bakoș: Una dintre cele mai presante probleme este gestionarea ineficienta a proiectelor de infrastructura. Am observat numeroase lucrari publice incepute, dar neterminate, ceea ce…

Cercetatorii considera ca modalitatea de clasificare a cancerelor trebuie sa se schimbe

00:11, 05.02.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita si poate sa ii impiedice uneori pe anumiti pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, considera cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un…


Ce parere ai despre aceasta stire?