Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Polirom: lansare de carte semnată Vasile Ernu

Publicat:

s-a nascut in URSS in anul 1971. Este absolvent al Facultatii de Filosofie din cadul Universitatii „Al.I. Cuza" Iasi in 1996. A fost redactor fondator al revistei Philosophy & Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta + societate. In ultimii ani a avut rubrici de opinie in Romania libera, HotNews, Timpul, Adevarul, CriticAtac si Libertatea, precum si rubrici permanente in revistele Noua literatura, Suplimentul de cultura (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Originar din Harsova, judetul Constanta: La multi ani scriitorului de science-fiction, George Ceausu

17:05, 21.04.2024 - George Ceausu este de cinci ori castigator al premiului I pentru povestiri si nuvele Maine, pe 22 aprilie 2024, George Ceausu schimba prefixul. Scriitorul nascut la Harsova, judetul Constanta, va implini 70 de ani. George Ceausu este absolvent al Facultatii de Matematica sectia Informatica a Universitatii…

180 de participanți la sesiunea anuala de comunicari științifice studențești a Facultații de Științe Economice a UVT

20:31, 28.03.2024 - COMUNICAT DE PRESA Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universitații „Valahia” din Targoviște, organizeaza in perioada 28-29 martie 2024, Sesiunea anuala de comunicari științifice studențești cu titlul „PERFORMANȚA ȘI COMPETITIVITATE IN SOCIETATEA CUNOAȘTERII” Evenimentul este derulat sub egida…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Doliu in lumea culturala romaneasca! A murit Radu Parpauta, cunoscutul scriitor și traducator ieșean

14:15, 14.03.2024 - Nascut in 1955 la Tomești, Radu Parpauta a absolvit Facultatea de Rusa-Romana a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.De-a lungul anilor, a lucrat ca profesor de tara, bibliotecar, documentarist, ghid turistic, traducator și ziarist. Polirom i-a publicat in 2018 volumul de proze scurte „Ramas-bun”,…

„KITEJ-GRAD”. 300 de apariții – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 6 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:26, 05.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Astazi, povestim despre „KITEJ-GRAD”, revista lunara de cultura…

Indexul traiului ieftin: Orașele din Romania cu cea mai mare „inflație alimentara” / Unde gasești cel mai ieftin coș de consum din țara

10:31, 19.02.2024 - Capitala, Zalau, Alba Iulia și Timișoara sunt orașele cu cel mai scump coș alimentar din țara, iar cele mai ieftine sunt Constanța, Slobozia și Iași, potrivit calculelor facute de HotNews pe baza prețurilor la alimentele de baza și al nivelului salariilor. Seturile de date privind alimentele și salariile…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?