Planeta Albastră: Un studiu propune o nouă teorie despre originea apei de pe Terra
Publicat:Apa acopera aproximativ 70% din suprafata Terrei si este cruciala pentru intretinerea vietii, insa felul in care ea a ajuns pe planeta noastra face obiectul unei dezbateri stiintifice indelungate, informeaza AFP. Cercetatorii dintr-o echipa franceza au dezvaluit joi o noua teorie, potrivit careia planeta noastra ar fi fost, inca de la originile sale, bogata in apa, care ar fi existat din abundenta in rocile ce au alcatuit Terra. Specialista in cosmochimie Laurette Piani, coordonatoarea acestui studiu realizat de Centrul de cercetari petrografice si geochimice din cadrul CNRS - Universitatea Lorena…
Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…
Sursa articol: agerpres.ro
Stiri pe aceeasi tema
Cum va arata Pamantul peste 200 de milioane de ani?
08:35, 15.01.2021 - Pamantul nu a aratat intotdeauna așa, divizat in șapte continente, și nici in viitor nu va ramane la fel. Schimbarile climatice și evoluția naturala a planetei vor determina schimbari majore, arata un studiu recent. Oamenii de știința sunt de parere ca, peste 200 de milioane de ani, Pamantul va avea…
Noi riscuri asociate hipertensiunii arteriale la persoanele sub 50 de ani
10:30, 12.12.2020 - Un studiu efectuat la universitatea Oxford releva ca riscul afectarii creierului la batranețe este mai ridicat in cazul acestor persoane. Cercetatorii de la Centrul de Prevenire a AVC și Demența al Universitații Oxford au descoperit in urma unui studiu ca hipertensiunea arteriala instalata inainte…
Studiu: Carantina din primavara din SUA a salvat 29.000 de vieți, dar a costat economia 169 de miliarde de dolari
16:10, 24.11.2020 - Cercetatorii de la școala de business HEC Paris și de la Universitatea Bocconi din Milano au facut un calcul amețitor: masurile de carantina impuse in SUA in contextul pandemiei de coronavirus intre lunile martie și mai au salvat 29.000 de vieți la un cost de 169 de miliarde de dolari, adica in jur…
Care sunt locurile și activitațile cu cel mai mare risc de infectare cu COVID-19. STUDIU
07:20, 13.11.2020 - Ziarul Unirea Care sunt locurile și activitațile cu cel mai mare risc de infectare cu COVID-19. STUDIU Un nou studiu realizat in SUA de oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago si Centrul de Cercetari Cambridge a analizat legatura dintre activitațile americanilor…
Un studiu american arata ce activitați au dus la raspandirea larga a Covid-19. Care sunt locurile cu cel mai mare risc
12:01, 12.11.2020 - Un studiu realizat in SUA de oameni de stiinta de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago si Centrul de Cercetari Cambridge a analizat legatura dintre activitațile americanilor și locurile cu cel mai mare risc de transmitere a Covid-19. Cercetatorii au folosit o cantitate…
Telefoanele mobile, un posibil transmițator al Covid-19? Ce arata cel mai recent studiu
16:16, 11.11.2020 - Numarul de persoane infectate cu noul coronavirus creste de la o zi la alta, motiv pentru care specialistii in sanatate incearca sa gaseasca solutii pentru stoparea raspandirii virusului. Cercetatorii de la Universitatea din Sao Paolo au facut, recent, o descoperire uimitoare: telefoanele mobile pot…
Rezultatele ingrijoratoare ale unui studiu: Creierul uman ar putea imbatrani cu 10 ani din cauza Covid-19
21:35, 28.10.2020 - Cercetatorii avertizeaza ca persoanele care se recupereaza dupa COVID-19 pot suferi efecte semnificative asupra funcției creierului, cele mai grave cazuri de infecție fiind asociate cu un declin mental echivalent cu imbatranirea creierului cu 10 ani, potrivit Reuters. Un studiu la care au participat…
Cercetatorii incearca sa prezica aparitia „furtunii de citokine”, care ii pune in pericol pe unii pacienti cu COVID-19. Studiu
20:30, 26.10.2020 - O parte dintre pacienții care dezvolta forme grave de COVID-19 se confrunta cu aparitia unei inflamatii periculoase si sistemice, declansate de un raspuns imunitar hiperactiv, care poarta denumirea „furtuna de citokine”. Un nou studiu realizat de Temple University din Philadelphia a identificat cativa…