Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Piese rare în muzeele din județul Suceava. Tronul din lemn al lui Petru Rareș la Muzeul Mănăstirii Moldovița, cărți în miniatură la Dragomirna și broderie bizantină la Putna

Publicat:

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, , le-ar recomanda turiștilor sosiți in județul Suceava sa viziteze Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun și . Totodata, el a afirmat, la , ca in județ mai sint și alte muzee „cu greutate”, cum ar fi cele de la Putna, Dragomirna și Moldovița. Directorul a […] The post Piese rare in muzeele din județul Suceava. Tronul din lemn al lui Petru Rareș la Muzeul Manastirii Moldovița, carți in miniatura la Dragomirna și broderie bizantina la Putna first appeared on .

Citeste articolul mai departe pe svnews.ro…  

Sursa articol: svnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție de pictura ”Ecouri” a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu in foaierul Muzeului de Istorie din Suceava

13:45, 16.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei va invita, miercuri, 24 aprilie 2024, ora 14, in Foaierul Muzeului de Istorie, la vernisajul expoziției de pictura Ecouri, a artiștilor plastici Ioan și Adrian Bratiloveanu. Despre expoziție Ioan Bratiloveanu spune: ,, Expoziția reprezinta un dialog intre icoanele bizantine…

Vernisaj expoziție Costin Neamțu „Omul poveste, pictorul in poveste”

11:10, 16.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei va invita, vineri, 19 aprilie 2024, ora 13, la vernisajul expoziției Costin Neamțu Omul poveste, pictorul in poveste, care va  fideschisa in Galeria cu bolți de la Muzeul de Istorie. Expoziția va fi prezentata de scriitorul Grigore Ilisei și este curatoriata de  Lector univ.…

Festivalul de Arta Medievala „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024

10:46, 16.04.2024 - Festivalul de Arta Medievala „Ștefan cel Mare”, nominalizat la „Destinația Anului”, ediția 2024, la categoria „Atracții cultural-educative” Toți cei care iubesc Cetatea de Scaun a Sucevei și evenimentele care se organizeaza aici, sunt invitați sa voteze Festivalul de Arta Medievala „Ștefan cel Mare”,…

Expoziția ”Alexandru Ioan Cuza 150”  la Muzeul de Istorie din Suceava

13:10, 04.04.2024 - In 2023 s-au implinit 150 de ani de la moartea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care avea sa inscrie o pagina de mare insemnatate in istoria Romaniei, unul dintre principalii fauritori ai Romaniei moderne. Muzeul Național al Bucovinei va invita marți, 9 aprilie 2024, ora 13, la vernisajul expoziției…

„Simte istoria”, proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat ...

14:50, 05.03.2024 - „Simte istoria" este un proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei de Muzeul Național al Bucovinei. Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație ...

Podul Cetații s-a terminat, obiectivul poate fi vizitat

17:26, 28.02.2024 - Muzeul Național al Bucovinei anunța ca incepand cu data de 1 martie Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru vizitare. ”Ca in povești, ne-am dat peste cap și am terminat podul cel nou al Cetații de Scaun a Sucevei (mulțumim oștirilor de daruiți lucratori care pun piatra langa piatra și fir de…

Educație muzeala. S-a intamplat acum 636 de ani

19:05, 08.02.2024 - Din oferta educaționala a Muzeului Național al Bucovinei face parte și proiectul S-a intamplat acum 636 de ani. La 10 februarie 1388 a fost atestata documentar Cetatea de Scaun a Sucevei. Proiectul este dedicat celor mai mici vizitatori ai Cetații – preșcolarii. Pe tot parcursul anului școlar, cadrele…

„Povestea scrierii și a instrumentelor de scris” – atelier de caligrafie – la Muzeul Național al Bucovinei, ediția 2024

17:45, 05.02.2024 - In perioada 26 februarie – 1 martie 2024, Muzeul Național al Bucovinei deruleaza proiectul de educație muzeala „Povestea scrierii și a instrumentelor de scris”, atelier de caligrafie. Activitațile se vor desfașura la Muzeul de Istorie, de luni pana vineri, intre orele 10 – 13. Programul de educație…


Ce parere ai despre aceasta stire?