Peste 70.000 de virusuri sunt în microbiomul din intestinul uman. Efectele asupra organismului, necunoscute
Publicat:
Cercetatorii au identificat peste 70.000 de virusuri care se afla in intestinul uman și care infecteaza bacteriile care traiesc in același mediu. Descoperirea este noua pentru oamenii de știința, iar efectele pe care aceste virusuri le au asupra organismului uman nu se cunosc inca, transmite Live Science care preia un studiu publicat la 18 februarie in jurnalul Cell, preluat de Agerpres.Microbiomul intestinal este comunitatea de microbi care se formeaza in sistemul digestiv. Acesta are un rol esențial in digerarea alimentelor si in reglarea sistemului imunitar. Numeroase studii coreleaza dezechilibrele…
Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…
Sursa articol si foto: libertatea.ro
Stiri pe aceeasi tema
Science Report. A șaptea planeta de la Soare tocmai a devenit mai ciudata
17:15, 02.04.2021 - Cu cât e studiata mai mult de catre oamenii de știința, cu atât a șaptea planeta de la Soare devine mai ciudata, scrie Space.com.Ultimul mister din repertoriul lui Uranus? Astronomii au detectat raze X emise de aceasta lume ciudata iar deși unele ar putea fi simple reflexii ale…
De ce a ales o tanara cercetatoare britanica Romania, pentru 3 ani / Dr. Charlotte Briddon, despre cum se vede cercetarea romaneasca din Marea Britanie / Cu ce s-a obișnuit cel mai greu la noi
00:51, 02.04.2021 - Dr. Charlotte Briddon, în vârsta de 28 de ani, are doctoratul la Universitatea Nottingham UK și este specializata în paleolimnologie (stiința care se ocupa cu studiul vieții din lacuri, bazat pe dovezi fosile, de exemplu pe sedimentele de pe fundul lacurilor) și în computer…
Cercetatorii au descoperit cel mai rece nor inregistrat vreodata pe Pamant / Temperatura, aproape de punctul de ingheț al etanolului
12:40, 31.03.2021 - Un nor format deasupra Oceanului Pacific în 2018 a atins cea mai scazuta temperatura înregistrata vreodata într-o furtuna de pe Pamânt, potrivit unui nou studiu citat de Live Science.Partea cea mai superioara a norului a ajuns la o temperatura de minus 111 grade Celsius,…
NOI date despre eficiența vaccinului Pfizer. O singura doza poate oferi un raspuns imun PUTERNIC - studiu
16:45, 26.03.2021 - Studiul, condus de Universitatile Sheffield si Oxford cu sprijin din partea Consortiului de Imunologie la Coronavirus din Marea Britanie, a fost lansat vineri in varianta preliminara. Potrivit rezultatelor, 99% dintre persoane au generat raspunsuri imune puternice dupa o singura doza de vaccin Pfizer/BioNTech.Cercetarea…
Tulpina braziliana COVID, de doua ori mai transmisibila. Depașește imunitatea naturala dobandita in urma unei infecții anterioare
18:20, 02.03.2021 - Cercetarea, realizata de o echipa britanica-braziliana de cercetatori de la institutii precum Universitatea Oxford, Imperial College London, Universitatea din Sao Paulo, a constatat ca varianta P.1 era intre 1,4 si 2,2 ori mai transmisibila decat alte variante care circula in Brazilia, scrie ziare.com…
Tulpina braziliana COVID, de doua ori mai transmisibila. Depașește imunitatea naturala dobandita in urma unei infecții anterioare
08:01, 02.03.2021 - Cercetarea, realizata de o echipa britanica-braziliana de cercetatori de la institutii precum Universitatea Oxford, Imperial College London, Universitatea din Sao Paulo, a constatat ca varianta P.1 era intre 1,4 si 2,2 ori mai transmisibila decat alte variante care circula in Brazilia, scrie ziare.com…
Studiile clinice sunt confirmate si in lumea reala
10:15, 25.02.2021 - Primul mare studiu efectuat in lumea reala asupra vaccinului Pfizer / BioNTech arata ca acesta este extrem de eficient in prevenirea COVID-19, intr-un moment important pentru țarile care vor sa puna capat restricțiilor și sa redeschida economiile, relateaza Reuters. Pana in prezent, cele mai multe date…
O noua tulpina de coronavirus, descoperita in Finlanda. Cercetatorii spun ca testele PCR ar putea sa nu o detecteze
21:25, 18.02.2021 - Cercetatorii de la Universitatea din Helsinki au descoperit o noua tulpina de SARS-CoV-2. Noua varianta a coronavirusului prezinta mutații similare cu cele descoperite la tulpinile din Marea Britanie sau Africa de Sud, insa este considerata, „unica” de oamenii de știința, potrivit presei din Finlanda.…