Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peste 20 de ţări membre ale UE l-au nominalizat pe Tedros Adhanom Ghebreyesus pentru un al doilea mandat în fruntea OMS

Publicat:

Aproximativ 20 de tari ale UE, conduse de Franta si Germania, l-au nominalizat joi pe la propria succesiune pentru un al doilea mandat in fruntea a Sanatatii (OMS) cu putin inainte de expirarea termenului, noteaza AFP.

Statele membre ale OMS au avut pana la ora 18.00 (16.00 GMT) pentru a desemna candidati. Miercuri, Germania a anuntat oficial ca il propune pe Tedros, care acum pare sa fie singurul candidat in cursa.

"Astazi, 23 septembrie, Franta si Germania, in coordonare cu un grup de state din UE, au propus candidatura doctorului…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Statele membre OMS nu au reușit, dupa doi ani de discuții, sa ajunga la un acord privind prevenirea pandemiilor. Cand se reiau negocierile

14:06, 29.03.2024 - Discuțiile referitoare la un acord internațional care sa pregateasca lumea mai bine pentru o pandemie viitoare au inceput in februarie 2022, iar cele 194 de țari membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) nu au ajuns inca la o ințelegere, insa iși doresc sa aiba un acord pana la sfarșitul lunii…

Germania și Franța o susțin pe bulgaroaica Kristalina Georgieva pentru un al doilea mandat la șefia FMI

10:10, 12.03.2024 - Germania va sprijini al doilea mandat pentru Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), a declarat ministrul de Finante, Christian Lindner, dupa sprijinul similar anuntat recent de Franta, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Acord intre statele membre UE asupra legii lucratorilor unor platforme ca Uber sau livratori de mancare la domiciliu. Statele urmeaza cum sa-i califice pe lucratori. Uber cere legi nationale

19:56, 11.03.2024 - ”Conditii mai bune de munca pentru livratorii de mancare la domiciliu!”, anunta presedintia belgiana. Ministrii Muncii din UE au aprobat acest text de compromis al unei directive referitoare la muncitorii platformelor. Acest text imbunatateste drepturile si conditiile unui numar de peste 28,5 milioane…

Țarile UE s-au imparțit in doua tabere 'pentru' și 'impotriva' energiei nucleare. Cu cine s-a aliat Romania

00:00, 07.03.2024 - Statele membre ale UE au poziții divergente cu privire la energia nucleara: o tabara, condusa de Franța, insista pentru promovarea tehnologiei, iar cealalta, condusa de Germania și Austria, susține in schimb ca sursele de energie regenerabila (SRE) ar trebui sa fie prioritare, transmite Reuters, conform…

Țarile UE, divizate: O tabara, din care face parte și Romania, vrea politici mai puternice pro-nucleare, iar cealalta cere mai multa energie regenerabila

12:40, 05.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene sunt imparțite in doua tabere relativ egale in ceea ce privește promovarea energiei nucleare. Luni, in cadrul Consiliului miniștrilor energiei, țarile UE s-au aratat extrem de divizate pe acest subiect, tabara pro-energie nucleara, din care face parte și Romania,…

Reuters: Statele UE sunt imparțite in ceea ce privește folosirea energiei nucleare. Romania și alte 11 țari susțin tehnologia

19:05, 04.03.2024 - Statele membre UE au aratat luni cat sunt de divizate in politica din domeniul energiei nucleare, o parte, condusa de Franta, promovand tehnologia, iar o alta, condusa de Austria si Germania, facand in schimb presiuni pentru prioritizarea surselor de energie regenerabila, transmite Reuters, preluat…

Statele membre UE, in cumpana referitor la energia nucleara: Franța este pro, Austria și Germania, contra

17:21, 04.03.2024 - Statele UE au aratat luni cat sunt de divizate in politica din domeniul energiei nucleare, o parte, condusa de Franta, promovand tehnologia, iar o alta, condusa de Austria si Germania sunt contra.

Statele UE au votat prima lege din lume care previne inlocuirea oamenilor cu inteligența artificiala

21:55, 02.02.2024 - Statele UE au aprobat vineri o legislatie inedita la nivel mondial pentru reglementarea inteligentei artificiale (AI), la capatul unor negocieri intense, a anuntat presedintia belgiana a Consiliului UE, potrivit AFP.Desi textul a fost aprobat in unanimitate, unele state membre, precum Germania si Franta,…


Ce parere ai despre aceasta stire?