Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Persoanele care se vaccinează anti-Covid nu pot dona plasmă sau sânge. Cât timp trebuie să aștepte

Publicat:

Conform recomandarilor Ministerului Sanatații, persoanele care vor sa doneze sange sau plasma trebuie sa aștepte o saptamana din momentul efectuarii vaccinului. .”Daca, cumva, in primele șapte zile apar reacții adverse, persoana respectiva poate sa doneze, dar așteptand inca șapte zile de la dispariția reacției adverse”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalul de Boli Infecțioase Iași.Dupa imunizare, persoanele pot dona plasma și pentru pacienții aflați in stare critica in secțiile ATI.”Pana in momentul de fața am avut o medie de aproximativ 60 de donatori pe zi. Comparativ cu luna ianuarie…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Sectorul 4 a demarat lucrarile de construire, de la zero, a Centrului de Diagnostic, Tratament și Cercetare a Tuberculozei

15:36, 10.04.2024 - Noul centru de specialiate, ce va funcționa in subordinea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” va fi edificat in Calea Șerban Voda  nr. 189. La finalul lucrarilor tocmai incepute, instituția va deveni un reper, un model de structura spitaliceasca  ce va indeplini toate cerințele europene…

Doze concentrate de sanatate din semințe de floarea soarelui, dovleac, in…

21:55, 05.04.2024 - Semințe de floarea soarelui, dovleac, in… Ele ofera doze concentrate de elemente extrem de valoroase, care au un important efect terapeutic.     Semințe de floarea soarelui. Sunt o sursa naturala de seleniu, de antioxidanți și vitamina E, care ofera protecție celulelor și previn problemele oculare legate…

"Un test de sange revolutionar ar putea detecta tuberculoza inainte ca simptomele sa apara

16:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie. Tuberculoza ramane un subiect…

Beneficii pentru cei care doneaza sange! Donatorii vor putea beneficia de reduceri la plata impozitelor

16:40, 05.03.2024 - Persoanele care doneaza sange vor putea sa beneficieze de reduceri la plata unor impozite, potrivit unui nou proiect de lege adoptat marți de Camera Deputaților.Astfel, consiliile locale vor avea posibilitatea sa acorde reduceri ale impozitelor pe cladiri si pe teren pentru persoanele care fac dovada…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

In curand, prelevarea de sange fara ace și fara durere?

00:00, 18.02.2024 - O firma americana  a conceput un aparat capabil sa preleveze circa 6-18 picaturi de sange printr-o noua metoda nedureroasa. Aparatul BF MiniDraw Collection System a primit deja unda verde din partea Food and Drug Administration (FDA), agenția federala pentru sanatate din SUA, transmite BFMTV.   Picaturile…

Spitalul din Suceava este in top la extragerea cheagurilor de sange din creier dupa AVC și ...

14:05, 09.02.2024 - Romania este pe primul loc in Europa la rata mortalitații din cauza accidentului vascular cerebral (AVC); doar unul din șapte cazuri ajunge sa fie tratat, iar cei mai mulți dintre pacienții cu AVC raman cu dizabilitați grave, conform unui comunicat al Asociației pentru Lupta Impotriva Accidentului ...

Ce este „zaharul de mesteacan” - inlocuitorul zaharului clasic, pe care toți il consumam

08:30, 06.02.2024 - Este numit astfel pentru ca, in mod tradițional, este extras din mesteacan, deși in ziua de azi acesta este obținut adesea din alte surse de lignoceluloza, cum ar fi cojile de copaci și trestia de zahar.Xilitolul este aproximativ la fel de dulce ca zaharul, dar are cu 40% mai puține calorii. Acesta…


Ce parere ai despre aceasta stire?