Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Persoanele care beau frecvent ceai au un risc redus de boli cardiovasculare şi deces (studiu)

Publicat:

Ceaiul consumat de cel putin trei ori pe saptamana poate contribui la o viata mai lunga si o stare mai buna de sanatate, conform unui studiu recent, citat joi de .

Potrivit unei noi cercetari publicate in of , consumul ''obisnuit'' de ceai este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare si deces in urma unei afectiuni.

Exista, insa, o diferenta intre consumul de ceai verde si ceai negru, conform oamenilor de stiinta.

Analiza a inclus date prelevate de la 100.902 participanti din China

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

UN NOU STUDIU Persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte prezinta un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arteriala

09:05, 22.04.2024 - Un studiu prezentat in cadrul conferinței American College of Cardiology a constatat ca riscul de hipertensiune arteriala este crescut la cei care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte, iar acest risc este și mai mare .... The post UN NOU STUDIU Persoanele care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte prezinta…

Mitica Dragomir nu e deranjat de noua ordine alimentara. "Am mancat INSECTE și SERPI. Dar nu-i poți obliga pe toți!"

17:40, 03.04.2024 - "Daca noi de 2.000, de 10.000 de ani nu mancam așa ceva, este greu acum sa ne schimbam. Noi avem prejudecati greu de distrus. Nu neaparat religia, ci prejudecațile. Trebuie ințeles omul, nu poți sa-l obligi in toate. (...) Eu am mancat in China șerpi, crocodili, insecte de mare. Am mancat așa ceva,…

Consumul de insecte se raspandește in intreaga lume. Statele care au "imbrațișat" acest trend: care sunt cele mai inedite combinații

11:10, 03.04.2024 - Chefi renumiți deja au introdus insectele in meniurile restaurantelor din intreaga lume. Tarantula in crusta cu piure de cartofi sau popcorn cu lacuste sunt doar cateva dintre preparate.In Mexic, cele mai populare in randul consumatorilor de insecte sunt lacustele, in Africa de Sud, viermii, iar in…

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

O terapie genica a restabilit auzul pentru cinci din sase copii surzi care au participat la un studiu

00:25, 26.01.2024 - O terapie genica experimentala, dezvoltata de o companie din China, a restabilit auzul la copii cu surditate congenitala, au anuntat miercuri cercetatorii care coordoneaza un studiu clinic, o reusita care se adauga astfel dovezilor tot mai numeroase privind eficacitatea unor astfel de tratamente, informeaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?