Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Parcul Național Retezat riscă să fie declasificat din patrimoniul UNESCO

Publicat:

Parcul Național Retezat risca sa fie declasificat din patrimoniul UNESCO. Cei de la UNESCO au atras atenția statului roman ca Parcul Național Retezat și cel de la Rodna nu mai indeplinesc anumite condiții. In plus cele doua risca sa iși piarda și statutul de rezervație a biosferei.

”Se reclama in special prezența obligatorie pe teritoriul rezervațiilor biosferei a așezarilor umane, solicitare UNESCO ce putea fi rezolvata prin extinderea celor doua parcuri naționale. Cert este ca, pana pe 30 septembrie 2019, Romania, prin Ministerul Mediului, trebuie sa se poziționeze clar: ori trimite…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Trasee de primavara in Parcul Național Retezat, de-a lungul vailor și raurilor salbatice VIDEO

21:50, 20.04.2024 - Lacurile glaciare și crestele Munților Retezat (Hunedoara) sunt greu accesibile amatorilor de drumeții ajunși, in zilele de primavara, in Parcul Național Retezat, insa calatorii pot intra in rezervație pe trasee accesibile, de pe vaile unor rauri spectaculoase ce se strecoara prin munți.

Rezervație de mistreți, nimicita de pesta porcina, repopulata cu cerbi lopatari

15:35, 08.04.2024 - Cerbii lopatari adusi in Rezervatia de la Bolovani, judetul Dambovita, s-au adaptat, ei fiind adusi sa repopuleze padurea din care au murit, acum cativa ani, toti mistretii din cauza pestei porcine.

Peștera Bolii, singura din țara care are și o gara. De ce este cautata de turiști de zeci de ani: odata ce-i treci pragul...

15:35, 18.03.2024 - Accesibila pe toata lungimea sa, acest loc minunat ofera o oaza de racoare celor care o viziteaza in zilele caniculare de vara, dar nu numai. Aici se afla și singura gara din Romania construita intr-o peștera. Deschisa pentru vizitare in 2006 de catre un grup de voluntari care au mobilizat fonduri din…

Aderarea la UE: Guvernul aproba un nou mecanism de coordonare și echipa de negociere

16:15, 13.03.2024 - Cabinetul de Miniștri a aprobat astazi, 13 martie, un nou mecanism de coordonare a procesului de aderare a Republicii Moldova la UE, precum și modul de organizare și funcționare a echipei de negociere. Aceasta hotarire reflecta tranziția Republicii Moldova la o noua etapa in relația sa cu UE, dupa decizia…

Foste inchisori comuniste, in Patrimoniul Mondial UNESCO

23:30, 23.02.2024 - Ministerul Culturii intenționeaza sa inscrie mai multe foste inchisori comuniste in Patrimoniul Mondial UNESCO. Acestea vor fi astfel protejate și puse in valoare pentru a fi repere istorice și culturale. Anunțul cu privire la fostele inchisori comuniste și UNESCO a venit din partea ministrului Culturii,…

Razboiul din Ucraina a cauzat daune de patrimoniu in valoare de 3,5 miliarde de dolari, conform UNESCO

20:30, 14.02.2024 - Razboiul din Ucraina a provocat distrugeri in valoare de 3,5 miliarde de dolari in patrimoniul si sectorul cultural al tarii si a generat pierderi de venituri in valoare de 19 miliarde de dolari in divertisment, arta si turism, a estimat marti UNESCO, scrie Le Figaro. In aprilie, organizatia ONU…

Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu va ofera o discuție despre arta și diplomație cu Simona Miculescu, Președinta Conferinței Generale UNESCO

14:05, 10.02.2024 - Ediția de iarna a Anotimpurilor dialogului despre teatru va avea loc la Paris, in cetatea valorilor europene, unde Octavian Saiu o are ca invitat special pe Simona Miculescu – Președinta Conferinței Generale UNESCO. „Intalniri dincolo de granițe: Arta ca

Anotimpurile dialogului despre teatru: o discuție despre arta și diplomație cu Simona Miculescu, Președinta Conferinței Generale UNESCO

20:56, 09.02.2024 - Ediția de iarna a Anotimpurilor dialogului despre teatru va avea loc la Paris, in cetatea valorilor europene, unde Octavian Saiu o are ca invitat special pe Simona Miculescu – Președinta Conferinței Generale UNESCO. „Intalniri dincolo de granițe: Arta ca diplomație și diplomația ca arta” se intituleaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?