Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pământul nu este cea mai bună planetă de locuit. Cercetătorii au descoperit 24 de planete unde viaţa ar fi mai bună decât pe Terra

Publicat:

Pamantul nu este neaparat cea mai buna planeta pentru a trai, in Univers existand și alte planete in care condițiile de locuit pot fi mai confortabile decat cele de pe Terra, potrivit cercetatorilor de la Universitatea de Stat din Washington care au identificat 24 astfel de planete in afara sistemului solar.

Toate aceste planete, numite „superlocuibile" se afla la o departate de peste 100 de ani lumina de Pamant, potrivit studiului publicat in Astrobiology. Oamenii de știința le-au descoperit pe cele 24 intre cele 4.500 de exoplanete clasate de astronomi in funcție de o serie de…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Specialiștii anunța potențial risc de tsunami in Marea Britanie

01:15, 24.01.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca un tsunami stravechi, care a lovit acum mai bine de 8200 de ani in largul coastelor Marii Britanii, ar fi putut cauza distrugerea pe scara larga a populațiilor din epoca de piatra. Cercetatorii de la Universitatea din York și de la Universitatea din Leeds au efectuat…

Cei mai mici roboți multifuncționali creați in SUA

03:06, 23.01.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Washington au prezentat doi mini-roboți creați dupa modelul insectelor. Aceștia au devenit cei mai mici, mai ușori și mai rapizi roboți complet funcționali din istorie. Dispozitivele inspirate de gindaci și de viperele de apa pot fi utilizate intr-o multitudine…

NASA trimite pentru prima oara dupa 50 de ani o misiune pe Luna

09:25, 08.01.2024 -  Daca totul merge bine, instrumentele de pe Peregrine vor masura nivelurile de radiație, nivelul de existența al apei de suprafața și subterana, campul magnetic și stratul extrem de subțire de gaz numit exosfera. Se așteapta ca noile informații sa ajute la minimizarea riscurilor și sa valorifice resursele…


Ce parere ai despre aceasta stire?