Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pădurile nu ne vor salva de efectele devastatoare ale crizei climatice. De ce următorul deceniu va fi decisiv STUDIU

Publicat:

Cand oamenii vorbesc despre modalitați de a incetini schimbarile climatice, ei menționeaza adesea copacii și plantarea de copaci, din motive intemeiate.

Padurile preiau o mare cantitate din dioxidul de carbon care incalzește planeta pe care oamenii il elimina in atmosfera atunci cand ard combustibili fosili.

Dar vor putea copacii sa susțina acest ritm pe masura ce temperaturile globale cresc? Companiile investesc din ce in ce mai mult in impaduriri ca masura de compensare, spunand ca anuleaza emisiile continue de gaze cu efect de sera. Rezultatele a doua studii publicate in revistele…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Guvernanții lasa suedezii sa taie nestingheriți padurile valoroase ale Romaniei. 50 de acțiuni ale IKEA, banuite de ilegalitate. FOTO

15:35, 16.04.2024 - Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) in padurile Romaniei. Cel mai mare proprietar privat de padure din țara noastra pare lasat sa faca legea, atat de catre Guvern, cat și de catre Comisia Europeana. Rezultatele se bazeaza pe analiza documentelor oficiale dublata de vizite…

Proiect revoluționar: marile companii petroliere vor putea fi acuzate de omucidere

09:50, 22.03.2024 - Un grup de cercetatori a propus o idee revoluționara, care ar putea schimba complet peisajul juridic al industriei combustibililor fosili. Aceștia sugereaza ca marile companii producatoare de petrol și gaze ar putea fi aduse in fața justiției sub acuzația de omucidere, in contextul in care schimbarile…

Un indicator economic care arata foarte rau incepe sa ne dea speranțe

12:05, 11.03.2024 - Deficitul balanței comerciale a intrat pe un trend de scadere de cateva luni ceea ce inseamna ca avem parte de o mica insanatoșire a economiei. Deficitul balantei comerciale in luna ianuarie 2024 a fost de 1.958,4 milioane de euro, mai mic cu 359,0 milioane euro (-15,5%) decat cel inregistrat in luna…

GALERIE FOTO: Copacii de pe fosta platforma Carbochim, relocați in pepiniera IULIUS pentru a fi parte din viitorul proiect mixed-use

09:15, 08.03.2024 - Peste 120 de arbori maturi de pe fosta platforma Carbochim din Piața 1 Mai au intrat intr-un amplu proces de relocare la inceputul acestui an. Primii 74 de copaci dintre aceștia au fost deja transplantați in pepiniera IULIUS, gazduita de Stațiunea de Cercetare Horticola a Universitații de Științe Agricole…

Profitul anual al companiei de asigurari Swiss Re a crescut cu 580% in 2023 / CEO: Odata cu schimbarile climatice, riscurile au crescut foarte mult si se poate observa acest lucru in profiturile noastre, care nu au fost adecvate in ultimii ani

05:55, 17.02.2024 - Compania cu sediul central in Zurich a inregistrat un profit net pe intregul an de 3,2 miliarde de dolari, in conformitate cu asteptarile unui consens al analistilor, compilat de LSEG. Castigul a marcat o crestere de aproape 580% in comparatie cu profitul de 472 de milioane de dolari din anul precedent.…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Tratamentul care ar putea salva viețile a jumatate de milion de copii NU este prescris

09:50, 10.02.2024 - Un tratament ar putea salva anual viețile a jumatate de milion de copii, dar nu este prescris. Bolile diareice, care in țarile cu venituri ridicate nu reprezinta mai mult decat un inconvenient, sunt in schimb a doua cauza de deces la nivel mondial la copiii sub cinci ani. Un tratament ieftin, sigur…

UPDATE – Comisia Europeana acuza PPC ca a vandut energie electrica pe piata angro sub cost, pentru a exclude companiile concurente / Reactia PPC

17:55, 07.02.2024 - Comisia Europeana a declarat ca practica anticoncurentiala a avut loc intre 2013 si 2019, cand PPC a abuzat de dominatia sa pe piata angro de energie electrica din Grecia, vanzand energie electrica generata de centralele sale termice la preturi sub costurile variabile ale acestora. Institutia UE a trimis…


Ce parere ai despre aceasta stire?