Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(P) Cum putem transforma procesul de spălare al rufelor într-unul mai prietenos cu mediul

Publicat:

In funcție de cum iți speli rufele, o singura incaractura de haine poate avea o alta amprena de carbon, iar aceasta poate fi surprinzator de mare. Spalarea și uscarea unei ciclu de rufe o data la doua zile produce aproximativ 440 de kilograme de CO2e in fiecare an. Amprenta de carbon a unei incaracturi de rufe este de 0.6 kg CO2e, cu spalare la 30 grade Celsius și cu uscare pe sarma, și poate ajunge pana la 3.3 kg CO2e, cu spalare la 60 de grade Celsius și uscata intr-un uscator rufe. Exista multiple lucruri pe care le poți face pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon in ceea ce privește…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bucureștenii nu mai primesc caldura in calorifere. Termoenergetica a anunțat ca „inchide robinetele”

18:30, 02.04.2024 - Mai exact, dupa creșterea temperaturilor din ultima perioada, reprezentanții companiei au transmis incheierea sezonului de incalzire.„Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. anunta incheierea sezonului de incalzire 2023 - 2024, avand in vedere evolutia temperaturilor exterioare din…

Bucureștenii nu mai primesc caldura in calorifere. Termoenergetica a anunțat ca „inchide robinetele”

11:25, 01.04.2024 - Mai exact, dupa creșterea temperaturilor din ultima perioada, reprezentanții companiei au transmis incheierea sezonului de incalzire.„Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti (CMTEB) S.A. anunta incheierea sezonului de incalzire 2023 - 2024, avand in vedere evolutia temperaturilor exterioare din…

Chiar ai nevoie sa te speli pe fața dimineața și seara? Raspunsul unui dermatolog s-ar putea sa te surprinda

10:30, 01.04.2024 - Inainte de toate, trebuie sa va cunoașteți tipul de piele pentru a va adapta cel mai bine rutina de ingrijire a pielii. Și, din nou, raman intrebari. Ar trebui sa va aplicați serurile dimineața sau seara? Pe pielea uscata sau umeda? Este colagenul cu adevarat eficient in prevenirea apariției ridurilor?…

Moda legumelor cultivate acasa nu salveaza mediul - Amprenta de carbon este de cinci ori mai mare decat in cazul agriculturii convenționale

00:10, 30.01.2024 - Fructele și legumele cultivate in gradinile urbane, care sunt adesea prezentate ca fiind mai sanatoase și mai durabile, sunt adesea mai mari producatoare de dioxid de carbon decat alimentele cultivate in mod convențional, potrivit unei cercetari publicate in Nature Cities, care evidențiaza culturile…

Pașaportul de carbon, norma in calatoriile cu avionul

08:25, 26.01.2024 - Pentru a reduce emisiile de carbon, oficialii europeni vor sa limiteze numarului de calatorii cu avionul pentru cetațenii din statele membre. Concret, fiecare cetațean va avea alocata o cota anuala de carbon, consemnata pe o cartela. Cota scade cu fiecare calatorie efectuata, iar calatoriile sunt limitate…

Pașaportul de carbon norma calatoriilor cu avionul

07:50, 26.01.2024 - Pentru a reduce emisiile de carbon, oficialii europeni vor sa limiteze numarului de calatorii cu avionul pentru cetațenii din statele membre. Concret, fiecare cetațean va avea alocata o cota anuala de carbon, consemnata pe o cartela. Cota scade cu fiecare calatorie efectuata, iar calatoriile sunt limitate…

Calatoriile vor fi raționalizate cu „Pașaportul de carbon”. Planul UE

15:10, 24.01.2024 - Cetațenii care nu sunt prietenoși cu mediul vor avea probleme sa calatoreasca in viitor, in condițiile in care UE are in plan sa le limiteze cu „pașaportul de carbon” vizitele peste granița. Ideea cu pașaportul de carbon, similar celui de alimente, presupune ca fiecarui calator i se atribuie o alocație…

Anunț ANM! Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani. Elena Mateescu: "Temperaturi sub minus 15, minus 20 de grade Celsius..."

21:45, 21.01.2024 - Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele patru saptamani. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a spus ce temperaturi vor fi inregistrate in perioada urmatoare.


Ce parere ai despre aceasta stire?