Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

(P) Cum dezvoltăm motricitatea fină a copiilor

Publicat:

Motricitatea fina este un aspect foarte important in dezvoltarea copiilor, ea fiind decisiva pentru deprinderi precum scrisul sau realizarea activitaților de școala si de aceea este important ca aceasta sa fie dezvoltata inca din primii ani de viata ai copilului. Parintii au la dispozitie mai multe metode prin care pot contribui la dezvoltarea motricitatii fine a copiilor, drept pentru care iata cateva idei de stimulare din care poți alege ceea ce se potrivește cel mai bine copilului tau.  Utilizarea jucariilor pentru motricitate Jucariile pentru motricitate sunt realizate din materiale variate…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Azi au inceput inscrierile pentru clasa pregatitoare! Se pot depune cererea-tip și documentele necesare

10:30, 11.04.2024 - In perioada 11 aprilie – 14 mai 2024, parinții vor putea completa cererile-tip pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare 2024. Ministrul Educației a transmis ca, in aceasta perioada, parinții vor avea acces la un numar Telverde, unde vor putea primi raspunsuri pentru intrebarile legate de inscriere.…

Ce avantaje au jucariile muzicale pentru cel mic

13:16, 01.04.2024 - Intr-o lume in care tehnologia și digitalizarea au devenit omniprezente, jucariile muzicale raman un instrument esențial in dezvoltarea armonioasa a celor mici. Afla din acest articol ce avantaje prezinta aceste jucarii pentru copilul tau! Dezvoltarea abilitaților motorii prin intermediul jucariilor…

mulți copii adulți sunt susținuți financiar de catre parinți

09:50, 24.03.2024 - Aproape jumatate dintre parinții americani iși ajuta copiii adulți sa acopere costurile de trai – unii dintre ei spunand ca dependența copiilor lor creeaza presiune asupra propriilor lor finanțe, scrie The Guardian. Roberto, in varsta de 60 de ani, din Santa Cruz, California, ii da fiului sau adult…

90% dintre parinți iși duc copiii la ”urgențe”, deoarece nu știu sa foloseasca antipireticele, spune medicul Anda Voica

22:35, 06.03.2024 - 90% dintre parinți iși duc copiii la UPU, speriați ca aceștia au febra, deoarece ei ”nu știu efectiv dozele de antipiretice pe care trebuie sa le foloseasca, semnaleaza medicul de medicina de urgența, Anda Voica,  in podcastul Dialogurile Puterii,  ”Cu copiii la urgențe ”. Din pacate, mulți parinți…

Sanatatea orala a copiilor. Reguli pentru o igiena orala corecta

13:50, 26.02.2024 - Sanatatea orala a copiilor joaca un rol important dezvoltarea lor generala. Ingrijirea adecvata a dinților și a gingiilor incepe inca din primii ani de viața și este esențiala pentru a preveni problemele dentare. Respectarea unor reguli simple pentru o igiena orala contribuie și la formarea unor obiceiuri…

Parinții copiilor de la gradinița groazei din Popești-Leordeni stiau ca instituția nu e acreditata. Cat plateau pentru coșmarul copiilor

07:35, 19.02.2024 - Parinții care au copiii la gradinița groazei din Popești-Leordeni, știau ca instituția nu este acreditata de Ministerul Educației. Ei ii acuza pe patronii centrului educațional ca au ascuns comportamentul educatoarei.  Parinții plateau lunar intre 1.100 și 1.600 de lei, pentru a le fi ingrijiți corespunzator…

World Vision Romania: Aproape jumatate dintre parinții din mediile defavorizate nu citesc alaturi de copiii lor preșcolari

12:10, 15.02.2024 - STUDIU World Vision Romania: Aproape jumatate dintre parinții din mediile defavorizate nu citesc alaturi de copiii lor preșcolari. 42% dintre parinții din mediile defavorizate se implica doar uneori, rar sau chiar deloc in activitațile educaționale ale copiilor, precum lectura, conform unuia dintre…

De la creșterea copiilor la creșterea adulților: Sindromul cuibului gol și provocarile parintești cu Mirela Horumba

13:45, 06.02.2024 - Orice parinte spune ca ”Fericirea copilului meu este cea mai importanta, sa-i fie lui bine!”. Parinții iși doresc sa le fie copiilor lor bine, mai bine decat le-a fost lor. De aceea incearca  sa le ofere copiilor tot ceea ce ei nu au avut. Și pentru asta fac eforturi și, uneori, și greșeli. Dar așa…


Ce parere ai despre aceasta stire?