Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Orașele și regiunile sunt esențiale pentru prioritățile ecologice ale UE din următorii cinci ani

Publicat:

Bucureștiul a gazduit cea de-a 24-a ședința a Comisiei pentru mediu, schimbari climatice și energie a al Regiunilor. Principalele trei subiecte de pe ordinea de zi au fost masurile de punere in aplicare a Acordului de la Paris privind schimbarile climatice, rolul orașelor și regiunilor in realizarea pe teren a masurilor din pachetul UE privind energia curata și obiectivele de dezvoltare durabila. In parteneriat cu , cu Președinția romana a UE și cu Asociația Municipiilor din Romania, CoR participa, de asemenea, la cea de a 12-a conferința a Planului SET, intitulata…

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Deficitul bugetar a urcat la 1,67% din PIB dupa primele doua luni ale anului

18:20, 26.03.2024 - Deficitul bugetar, adica diferența intre veniturile și cheltuielile statului, a urcat la 1,67% din Produsul Intern Brut (PIB) dupa primele doua luni ale anului, arata datele publicate marți de Ministerul Finanțelor, care confirma  informațiile publicate anterior de Economedia . Spre comparație, in aceeași…

Deputat Cristina Burciu: Gestionarea fondurilor europene nerambursabile aferente Politicii de coeziune, eficientizata prin simplificare și digitalizare

17:35, 26.03.2024 - Politica de coeziune se remarca drept una dintre cele mai importante și complexe politici din cadrul Uniunii Europene, avand ca obiectiv principal reducerea disparitaților economice, sociale și teritoriale intre diferitele regiuni ale statelor membre. Toate cele 16 programe ulterioare din cadrul Acordului…

Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente. Ce e de facut

14:00, 20.03.2024 - Comisia Europeana in Romania a anunțat, zilele trecute, ca Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente, lucru care inseamna ingrijorare in randul oficialilor europeni. Pe langa reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, autoritațile europene spun ca trebuie sa ne pregatim pentru…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Romanii au cele mai mari prețuri la energie din Uniunea Europeana. Raport cu date devastatoare

13:26, 18.02.2024 - Romania este fruntașa la prețurile pe care le platește la energie! Romanii primesc cele mai mari facturi la energie din toata Uniunea Europeana, iar cele mai afectate sunt companiile care au ajuns sa plateasca prețuri exorbitante. Potrivit unui raport realizat de Comisia Europeana companiile mijlocii…

VIDEO - Ministrul Agriculturii, discurs exploziv la Bruxelles: i-a cerut direct demisia comisarului european

17:10, 23.01.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a dus la Bruxelles și i-a cerut direct demisia comisarului european pe Agricultura, Janus Wojciechowski, in Consiliul Agrifish. El susține ca fermierii din toata Europa, inclusiv din Romania, au nevoie de sprijin real, iar in momentul actual Comisia Europeana…

Reprezentanții autoritaților de reglementare din Franța și Romania impartașesc aceeași viziune in ceea ce privește dezvoltarea de noi masuri pentru noul model al pieței energiei

15:45, 17.01.2024 - O delegatie oficiala a Autoritatii Naționale de Reglementare in domeniul Energiei formata din George-Sergiu Niculescu, presedinte și Tatiana Svetlana Iosiper, șef serviciu relatii interinstitutionale, s-a intalnit in data de 15 ianuarie 2024, la Paris, cu doamna Emmanuelle Wargon, președintele Comisiei…

Peste 22,9 miliarde euro au fost incasate de Romania, pana la sfarsitul anului 2023, prin programele gestionate de MIPE in perioada 2014-2020

22:35, 09.01.2024 - Reprezentantii Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene au anuntat ca peste 22,9 miliarde euro au fost incasate de Romania, pana la sfarsitul anului 2023, prin programele gestionate de MIPE in perioada 2014-2020. Astfel, rata de absorbtie a fost de 93,24%, la finalul anului trecut. De asemenea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?