Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

OMS consideră că hidroxiclorochina nu ar trebui utilizată ca metodă de prevenţie

Publicat:

Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) nu recomanda utilizarea hidroxiclorochinei ca scut anti-Covid, scrie , citat de Rador. Medicamentul antiinflamator „nu trebuie utilizat pentru a preveni infecția la persoanele care nu au Covid-19”, potrivit unui grup de experți al OMS in . Medicamentul, utilizat in tratamentul malariei și al bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoida sau lupusul, „nu mai reprezinta o prioritate in cercetarea” impotriva coronavirusului Sars-CoV-2. Resursele ar trebui sa se concentreze asupra altor medicamente mai promițatoare, conform HotNews.O…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pentru a evita confuziile de la inceputul pandemiei, OMS definește clar boala transmisa prin aer

17:25, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oame

O delegație OMS, in vizita la Timișoara. Specialiștii au vorbit despre fenomenul de burnout

16:35, 26.03.2024 - De la ture dificile la garzi, munca de sarbatori și chiar in mai multe unitați, personalul medical roman sufera de stres la locul de munca și mulți ajung in faza de „burnout". Pentru a veni in sprijinul profesioniștilor, cei de la Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) au ajuns la Timișoara pentru a…

Peste un miliard de oameni sufera de aceasta afecțiune, iar cifrele vor crește

09:45, 16.03.2024 - Oamenii de știința confirma ca acum sunt peste un miliard de oameni obezi, in lume, scrie Science Alert . Iar, in urmatorii zece ani, obezitatea in randul adulților va crește cu peste 60%, iar obezitatea infantila va crește cu peste 100%, fața de anul 2020 . Cauza nu este legata de cantitatea de mancare,…

Atacul de cord și accidentul vascular cerebral ii afecteaza și pe cei saraci, și pe cei bogați

00:15, 14.03.2024 - In fiecare an, aproximativ 12 milioane de oameni din intreaga lume mor din cauza unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. Aceste boli ii afecteaza atat pe cei saraci, cat și pe cei bogați. Majoritatea oamenilor cred ca sunt boli care-i afecteaza pe barbații de varsta mijlocie, dar Organizația…

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Cei mai periculoși indulcitori artificiali

17:11, 19.02.2024 - In ultimii ani tot mai mulți specialiști au ridicat semne de intrebare cu privire la efectele pe termen lung ale consumului de indulcitori artificiali. Iata cațiva dintre indulcitorii despre care unele studii au sugerat potențiale riscuri pentru sanatate atunci cand sunt consumați in cantitați mari…

Crește numarul infecțiilor respiratorii in județ

22:11, 05.02.2024 - Numarul infecțiilor respiratorii este in creștere in județul Hunedoara, conform monitorizarii autoritaților sanitare in ultimele doua saptamani, raportand datele privind imbolnavirile inregistrate in perioada 8-21 ianuarie. In saptamana 8-14 ianuarie, au fost inregistrate 1626 de cazuri de…

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?