Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze elementul chimic einsteiniu (Es), pentru prima oară după o pauză de câteva decenii

Publicat:

Oamenii de stiinta au reusit sa studieze evazivul element chimic denumit "einsteiniu" (Es) - un element sintetic din sistemul periodic al elementelor care are numarul atomic egal cu 99 - pentru prima oara dupa o pauza de cateva decenii, transmite joi , care citeaza un studiu publicat miercuri in revista Nature.

Aceasta reusita ii apropie pe chimisti de descoperirea asa-numitei "insule de stabilitate", unde se crede ca se afla unele dintre elementele cele mai grele si cu cea mai mica durata de viata, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Prima reacție adversa a unei persoane…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Oamenii de știința au creat un șoarece cu șase picioare, in loc de organe genitale: Se cauta, de fapt, eliminarea cancerului

05:01, 10.04.2024 - Un grup de cercetatori portughezi a facut o descoperire uimitoare: un embrion de șoarece cu șase picioare, rezultat intamplator al unui experiment genetic. Cele doua membre suplimentare au crescut in locul organelor genitale, demonstrand rolul crucial al unei singure gene in dezvoltare.

O noua cauza a leziunilor pulmonare descoperita de oameni de știința

22:55, 05.04.2024 - Oamenii de știința britanici au identificat o cauza fundamentala a daunelor provocate de astm. Cercetarile lor arata ca celulele care captușesc caile respiratorii sunt deteriorate semnificativ in timpul unui atac.

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…

(video) Saptamana memoriei Holocaustului. Maia Sandu, la mitingul de comemorare: La aproape 8 decenii, asitam la o noua tragedie

13:55, 25.01.2024 - Zeci de persoane s-au adunat astazi la Memorialul Victimelor Fascismului pentru a aduce un omagiu victimelor Holocaustului. Oamenii prezenți a monument au depus flori și au ținut un minut de reculegere. La evenimentul de comemorare a fost prezenta președinta Maia Sandu, care a ținut un discurs.

Ce se intampla in Siberia? Cratere gigantice care explodeaza: sunetul asurzitor poate fi auzit chiar și la 100 km distanța

07:36, 25.01.2024 - Oamenii de știința avanseaza o noua explicație pentru craterele gigantice care explodeaza și care par sa apara la intamplare in permafrostul siberian.Aceste cratere, observate pentru prima data in 2012, au aparut in permafrostul siberian pustiu și i-au uimit pe oamenii de știința. Ele pot…

Oamenii de știința trag un semnal de alarma cu privire la impactul pierderii colaborarii cu stațiile de monitorizare rusești in zona arctica

02:50, 23.01.2024 - Oamenii de stiinta avertizeaza ca pierderea informatiilor stiintifice colectate de statiile de monitorizare rusesti din zona arctica, ca efect al invaziei Rusiei in Ucraina, va avea consecinte majore in formularea previziunilor corecte privind schimbarile climatice, informeaza Rador Radio Romania.Invazia…


Ce parere ai despre aceasta stire?