Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O tradiție dispărută de aproape o jumătate de secol de la Timișoara a fost readusă la viață de un întreprinzător local

Publicat:

O tradiție disparuta de aproape o jumatate de secol de la Timișoara a fost readusa la viața de un intreprinzator local. Mulți timișoreni iși aduc aminte ca, pana in anii 70, in oraș se mai puteau gasi vanzatorii care, așezați pe un scaunel, agitau un fel de cutie din tabla cu gauri pe o șina deasupra jarului de carbuni, reușind astfel sa coaca castane uniform pe toate parțile. Castanele calde erau vandute in cornete din ziare vechi, așa cum se vindeau și semințele prajite și sarate. Comerțul socialist, insa, a distrus orice forma de mic comerț și, in plus, exportul masiv de produse romanești,…

Citeste articolul mai departe pe timisoarastiri.ro…  

Sursa articol: timisoarastiri.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ședința guvernului, susținuta la Timișoara? Se aproba indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei

16:55, 18.04.2024 - Viitorul stadion care ar urma sa fie ridicat la Timișoara, de Compania Naționala de Investiții (CNI), ar urma sa aiba indicatorii tehnico-economici aprobați in urmatoarea ședința de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca aceasta ședința sa aiba loc chiar la Timișoara, intr-un gest…

Primii in Air Schengen. ”Atatea momente istorice. Aiurea!”

06:30, 01.04.2024 - Romania a intrat in Schengen cu granițele aeriene și maritime. Festivismul  i-a cam deranjat  insa pe pasageri. Primii sosiți pe aeroportul din Otopeni au fost intampinați cu bannere și baloane colorate. O parte veneau chiar de la Viena, capitala țarii care ne impiedica sa intram in Schengen cu drepturi…

Ce se intampla acum la Timișoara – sunt mii de oameni in centru

21:15, 31.03.2024 - De mult zona centrala a Timișoarei nu a mai vazut atația oameni deodata la plimbare. Vremea superba (sambata s-au inregistrat 27° la Timișoara iar astazi e placut) sarbatorile Pascale la catolici și protestanți, deschiderea Targului de Craciun și, bineințeles, ziua libera, au scos din case mii de oameni…

Aproape 100 de participanți la concursul pentru tineri pianiști Craiova Piano, ediția 2024

05:15, 28.03.2024 - La sfarșitul saptamanii trecute, Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova a gazduit cea de-a XVII-a ediție a concursului cu participare internaționala „CRAIOVA PIANO” , dedicat copiilor și tinerilor cu varste intre 9 și 30 de ani. Ediția din acest an a fost una dintre cele de anvergura, bucurandu-se…

Lucian Patrașcu, PSD Brașov: 10.415 este numarul semnaturilor stranse de la brașoveni pana in acest moment pentru construirea unei parcari subterane in zona Livada Poștei

09:05, 18.03.2024 - Administrația Coliban vrea restricționarea circulației in Centrul Istoric al Brașovului in perioada weekendurilor și a sarbatorilor legale. TOTAL GREȘIT!, a declarat Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD.          Actuala administrație USR a Brașovului incearca din rasputeri…

Peste 150 de amenzi in urma unei razii de proportii in Timisoara si imprejurimi. Valoarea totala a sanctiunilor

12:25, 18.02.2024 - Noapte incarcata pentru politistii municipali, care au efectuat o razie de proportii pe strazile Timisoarei si in zonele periurbane. Au fost acordate peste 150 de amenzi in valoare de peste 40.000 de lei. Iar paleta neregulilor constatate intre zilele de sambata si duminica cuprinde sofatul sub influenta…

Cosmin Tabara: „Timișoara are nevoie urgenta de un port pe Bega”. Propunere pentru un SF pe bugetul local

16:30, 14.02.2024 - Cosmin Tabara, viceprimarul liberal al Timișoarei, spune ca Timișoara „are nevoie urgenta de un port pe Bega”. Tocmai de aceea, el vrea ca pe bugetul local din acest an sa fie cuprinși bani și pentru un studiu de fezabilitate in acest sens, angajandu-se personal sa faca propunerea.

Personalitați pe nedrept uitate – Johann Carl Henning, pionier al chirurgiei plastice

06:46, 14.02.2024 - Astazi chirurgia plastica a devenit o subramura a medicinii extrem de cunoscuta și folosita de o gama larga de oameni. Istoricii spun ca s-a nascut in India. Sushrata descrie pentru prima data, in jurul anului 800 a. Cr., procesul de reparație a unui nas amputat. Sarind bucați mari din istorie ajungem…


Ce parere ai despre aceasta stire?