Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O monedă rară cu efigia regelui Edward al VIII-lea, cumpărată pentru 1 milion de lire sterline

Publicat:

O moneda rara din 1937 cu efigia regelui Edward al VIII-lea a fost achizitionata de un colectionar pentru suma de 1 milion de lire sterline, devenind cea mai scumpa moneda britanica achizitionata vreodata, transmite vineri Reuters.

Aceasta moneda face parte dintr-o emisiune limitata de 6 monede batute de compania Royal Mint (compania de stat care bate monedele in ) in anul 1936, cand Edward a urcat pe tronul si urmau sa fie batute in serie mare, pentru a fi introduse in circulatie, de la 1 ianuarie 1937.

 

Foto: (c) /via REUTERS 

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO - Printul William a revenit la indatoririle publice dupa dezvaluirea cancerului de care sufera sotia sa

08:21, 19.04.2024 - Printul William al Marii Britanii a revenit joi la indatoririle publice, pentru prima data de cand sotia sa Kate a dezvaluit ca face chimioterapie preventiva pentru cancer, relateaza Reuters, potrivit news.ro.

„Un fel de profet pentru poporul nostru”. Kosovarii ii fac statuie fostului premier britanic Tony Blair FOTO

10:30, 17.04.2024 - In timp ce sculptorul Agon Qosa facea ultimele retusuri la o statuie dedicata lui Tony Blair, el se gandea la ceea ce a facut fostul premier britanic pentru Kosovo in urma cu un sfert de secol. Qosa si alti etnici albanezi din Kosovo il idolatrizeaza pe Blair pentru rolul sau de lider in timpul campaniei…

Mesajul avocaților care au reprezentat Romania in procesul Roșia Montana. Ce cheltuieli va trebui sa plateasca Gabriel Resources țarii?

11:25, 10.03.2024 - Romania a caștigat procesul privind Roșia Montana. Compania canadiana Gabriel Resources va trebui sa plateasca țarii noastre cheltuielile de judecata: peste 30 de milioane de lei, un milion de euro si un milion de USD.

George Michael, omagiat printr-o moneda de colectie

13:26, 26.02.2024 - Regretatul cantautor britanic George Michael a fost omagiat printr-o moneda de colectie, personalizata, emisa de Monetaria Regala a Marii Britanii – The Royal Mint, transmite Reuters. Monetaria Regala a Marii Britanii a anuntat luni ca noua moneda, care il infatiseaza pe George Michael purtand ochelarii…

OpenAI a fost evaluata la minimum 80 de miliarde de dolari intr-un acord de finantare

08:55, 18.02.2024 - Compania ar vinde actiuni existente intr-o asa-numita oferta de licitatie condusa de firma de capital risc Thrive Capital. Conform acordului, angajatii vor putea sa incaseze bani pe actiunile detinute la companie, mai degraba, in locul unei runde de finantare traditionala prin care compania ar strange…

Printul Harry despre cancerul regelui Charles al III-lea: „Orice boala uneste familiile”

16:40, 16.02.2024 - Diagnosticul de cancer al regelui Charles al III-lea ar putea sa ii apropie mai mult pe membrii familiei regale britanice, a declarat fiul sau instrainat, printul Harry, intr-o emisiune matinala de televiziune din Statele Unite, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Succesiunea Casei Regale britanice - Cine va prelua atribuțiile regelui Charles

17:50, 06.02.2024 - Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord urmeaza un tratament pentru o forma de cancer, fiul si mostenitorul sau, William, urmand sa intervina, alaturi de fratii monarhului si de alti membri ai Casei Regale, pentru a ajuta la indeplinirea sarcinilor publice in…


Ce parere ai despre aceasta stire?