Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O monedă de aur găsită în Transilvania dovedeşte că un „fals” împărat roman a fost de fapt real. Cine a fost misteriosul Sponsian

Publicat:

O moneda de aur gasita in Transilvania dovedeste ca un „fals” imparat roman a fost de fapt real. Cine a fost misteriosul Sponsian O moneda de aur antica, descoperita in Transilvania, ar reprezenta dovada ca un imparat roman din secolul al III-lea, eliminat din istorie pe motiv ca ar fi fost un personaj fictiv, a existat cu adevarat. Este vorba despre imparatul Sponsian (sau Sponsianus), un comandant militar nevoit sa se incoroneze ca imparat al DacieiIstoria il […] Citește O moneda de aur gasita in Transilvania dovedeste ca un „fals” imparat roman a fost de fapt real. Cine a fost misteriosul

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Festivalul Concurs „Taragotul Maramuresean” a ajuns la cea de-a doua editie

19:10, 03.04.2024 - Ansamblul Folcloric National „Transilvania” organizeaza editia a II-a a Festivalului Concurs „Taragotul Maramuresean”, eveniment prin care se propune promovarea și valorificarea muzicii folclorice interpretata la taragot. Presedintele festivalului va fi maestrul Dumitru Dobrican a carui viața se impletește…

Un roman poate da lovitura cu o moneda. O vinde cu 14.000 lei. Verifica daca o ai si tu prin casa, te poti imbogati! (VIDEO)

17:00, 20.03.2024 - Moda monedelor vechi care se vand pe net la sume exorbitante merge mai departe. De data asta, un roman vinde o moneda cu 14.000 lei. Vanzatorul specifica ca moneda vine insoțita de o carte de prezentare și un certificat de autenticitate emis de BNR. „Desavarșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Intregitorul”…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…

Subscrieri cumulate de 1,8 miliarde de lei in prima emisiune de titluri de stat Fidelis din 2024

21:55, 03.03.2024 - Prima emisiune de titluri de stat Fidelis din 2024, derulata de Ministerul Finantelor intre 21 februarie si 1 martie, a inregistrat subscrieri cumulate (in lei si in euro) de 1,8 miliarde de lei din partea micilor investitori, scrie Ziarul Financiar. Aproximativ 845 mil. lei au fost subscrierile…

Capii rascoalei țaranești din 1784-1785, comemorați la Campeni

20:00, 28.02.2024 - Astazi, la Campeni a fost marcat Martiritul lui Horea și Cloșca, doi dintre capii celei mai mari rascoale țaranești din Transilvania, executați prin tragere pe roata, pe Dealul Furcilor din Alba Iulia, la 28 februarie 1785. „Am marcat astazi, la Campeni, un moment important din istoria moților și a…

OBIECTIVE TURISTICE Manastirea de la Carța: O calatorie magica in inima Transilvaniei, unde legenda și istoria se intalnesc

03:16, 14.02.2024 - Transilvania, o regiune invaluita in mister și legende, ofera calatorilor sai o calatorie unica prin timp, cultura și natura sa... The post OBIECTIVE TURISTICE Manastirea de la Carța: O calatorie magica in inima Transilvaniei, unde legenda și istoria se intalnesc first appeared on Informatia Zilei .

Locul unde a inceput istoria poporului roman, afectat grav de depopulare. Drama Țarii Hațegului VIDEO

06:05, 01.02.2024 - Bogata in resurse naturale și cu numeroase atracții turistice și istorice, Țara Hațegului din Hunedoara nu a rezistat fenomenului depopularii. Satele sale pline de vestigii antice și medievale și de monumente istorice sunt cautate de turiști, insa populația lor s-a impuținat

FOTO: Ies la lumina desenele fantastice ale lui Erno Teleki, ultimul proprietar al castelului din Posmuș, aristocratul deportat la Canalul Dunare-Marea Neagra

17:10, 18.01.2024 - Maine, la vernisajul expoziției „Impletit de timp: Posmuș/Paszmos/Pasbusch printre istorii și oameni”, vor putea fi admirate inclusiv desenele lui Erno Teleki – ultimul proprietar al castelului din familia nobiliara. Desenele provin din colecția Muzeului de Arte Frumoase – Galeria Naționala Maghiara,…


Ce parere ai despre aceasta stire?