Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează Sărbătoarea Floriilor: sunt invitaţi să-şi expună produsele meşteri iconari sau ceramişti

Publicat:

, un eveniment la care sunt invitati sa-si expuna produsele mesteri iconari, ceramisti sau tesatori, va avea loc in zilele de 23, 24 si 25 aprilie, intre orele 10,00 - 18,00, in curtea al , informeaza Agerpres.

"Duminica cea de pe urma din Paresimi sau din este cunoscuta sub numele de Florii, sau . De peste 20 de ani, al tine aceasta sarbatoare si isi asteapta vizitatorii, timp de trei zile, la primul eveniment cu mesteri de peste an. Vom sarbatori…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

”Buna Vestire” deschide calea ”mantuirii noastre”, subliniaza Patriarhul Daniel

07:55, 25.03.2024 - Sarbatoarea de astazi, numita Buna Vestire,  ne aduce vestea cea buna a mantuirii, așteptata de zeci de veacuri de intreaga omenire, inca de la alungarea lui Adam si Eva din Rai, in urma pacatului stramoșesc, subliniaza Patriarhul Daniel. Evenimentul ”Bunei Vestiri” deschide calea ”mantuirii noastre”,…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

Lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, la Muzeul Național de Istorie a Romaniei (participa, printre altii: Muzeul Județean Buzau (MJB), Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Ramnicu Sarat (MMRS)

07:00, 02.03.2024 - Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) anunța lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei.

Criticul si istoricul literar Alex Stefanescu a murit la 76 de ani

06:30, 26.02.2024 - Criticul si istoricul literar Alex Stefanescu a murit la 76 de ani. ‘O veste care indoliaza cultura romana: a murit marele critic si istoric literar Alex Stefanescu. Dumnezeu sa-l odihneasca’, a scris duminica, pe Fecebook, criticul Daniel Cristea-Enache. La randul sau, directorul Muzeului National…

Expozitia ‘Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere’, la Muzeul National al Bucovinei din Suceava

16:30, 05.02.2024 - Muzeul National al Bucovinei din Suceava va vernisa marti, 6 februarie, expozitia ‘Nicolae Iorga- 150 de ani de la nastere’, a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, care este partener al evenimentului. Gratie acestei colaborari, personalitatea marelui istoric…

Raluca Turcan reacționeaza in scandalul „falsurilor” de la Muzeul de Arta

18:16, 23.01.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat, marti, ca va analiza documentele de provenienta a exponatelor Muzeului National de Arta, pentru a verifica veridicitatea acestora, dupa ce in spatiul public a fost lansata ipoteza ca in expozitia Victor Brauner au fost expuse lucrari cu probleme de autenticitate.…

FOTO. Iataganul „belosapac”, piesa centrala in expoziția de arme a Muzeului Național al Banatului

11:30, 20.01.2024 - Iataganul belosapac, cu plaselele din fildeș sau alte tipuri de os de culoare deschisa, era o arma destinata de regula civililor instariti. Piesa poate fi vazuta la Muzeul Național al Banatului.


Ce parere ai despre aceasta stire?