Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Monumentele UNESCO din România - Potenţial enorm irosit prin prisma carenţelor legislative şi a valorificării precare

Publicat:

Exceptand „extinderea” obiectivului „Bisericile din Moldova” in anul 2010, prin includerea monumentului Biserica” a , Romania nu a mai reusit, in ultimii 20 de ani, realizarea niciunui dosar care sa conduca la valorificarea unui monument in . De altfel, nu putini sunt cei care considera ca in anii ’90 tara noastra a beneficiat de o oarecare clementa din partea organismelor internationale cu privire la modul in care au fost incluse pe lista o parte dintre obiectivele culturale.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

A scazut inflația! Ciolacu a anunțat și urmatoarele investiții majore

18:35, 11.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a facut declarații recente in care a vorbit despre investițiile care urmeaza sa se faca in Romania. De asemenea, a anunțat inceperea lucrarilor la ca mai așteptata autostrada, cea a Moldovei. Marcel Ciolacu a anunțat ca a scazut inflația, dar a vorbit și despre urmatoarele investiții…

Polițiștii maramureșeni, la Barsana. Ce rol are intalnirea din Maramureșul Istoric?

13:30, 09.04.2024 - In Maramureș se regasesc opt monumente de arhitectura tradiționala incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș, prin Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Ordine Publica, desfașoara activitați pentru protejarea patrimoniului cultural național,…

Daniel Voda, despre legea privind apararea naționala a Romaniei: ”R. Moldova este un stat neutru”

11:55, 03.04.2024 - Guvernul a venit cu un prim comentariu cu privire la legea propusa in Romania, care va permite militarilor romani sa intervina in alte țari. „R. Moldova este un stat neutru. Aceasta neutralitate este prijinita inclusiv de catre cetațenii țarii și orice modificare a acestui subiect este in mainile cetațenilor.…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Japonia are cimitir ortodox, cat costa un loc de veci acolo. Biserica este adusa din Romania

21:30, 16.02.2024 - Cu toții am auzit de indepartata Japonie și de farmecul occidentalilor legat de modul de trai de aici. Pe de alta parte, tradiția religioasa japoneza este alcatuita din mai multe componente majore, inclusiv Shinto, cea mai veche religie japoneza, budismul și confucianismul. Creștinismul a fost doar…

Știai ca cea mai mare biserica de lemn din lume este chiar in Romania? Are 78 de metri, unde se gasește

14:20, 11.02.2024 - Romania este o țara frumoasa, pentru care tot mai mulți oameni opteaza cand vine vorba despre vacanțele lor. Adapostește o mulțime de locuri și cladiri speciale și interesante, unele dintre ele fiind chiar unice. Printre acestea se numara și cea mai mare biserica de lemn din lume. Romania se lauda cu…

Romania inasprește regulile pentru obținerea cetațeniei pentru tot spațiul ex-sovietic, inclusiv Moldova

18:30, 06.02.2024 - Ministerul Justiției din Romania a pus in dezbatere un proiect care revizuiește legea cetațeniei romane. Potrivit ministrei Justiției din Romania, Alina Gorghiu, „procesul devine mai sigur pentru a preintampina cazurile de frauda prin introducerea unei proceduri clare de verificare a documentelor”,…

Ruta ecumenica in județul Bacau. Care sunt manastirile și bisericile pe care nu trebuie sa le ratezi FOTO

12:20, 23.01.2024 - Dupa județele Suceava și Neamț, care dețin unele dintre cele mai frumoase manastiri din Moldova, și județul Bacau ofera credincioșilor care practica turismul religios o oferta bogata in acest sens


Ce parere ai despre aceasta stire?