Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministrul de externe iranian îl îndeamnă pe preşedintele ales al SUA să ridice sancţiunile împotriva Iranului

Publicat:

Ministrul afacerilor externe al Iranului, , l-a indemnat joi pe presedinte ales al SUA, , sa ridice sanctiunile impotriva tarii sale, excluzand totodata o renegociere a acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian, informeaza AFP si dpa.

Intr-un interviu acordat online in cadrul conferintei organizate de Italia, ministrul iranian a afirmat ca decizia presedintelui din 2018 de a retrage SUA din acest acord a constituit "o incalcare grava" a rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU de validare a acestuia.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul de externe iranian califica drept 'regretabile' sanctiunile UE impotriva Iranului

10:00, 23.04.2024 - Sanctiunile anuntate de Uniunea Europeana dupa atacul iranian cu rachete si drone contra Israelului sunt ''regretabile'' intrucat Teheranul a actionat pentru a se apara, a sustinut marti ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Ministrul iranian de externe minimalizeaza atacul imputat Israelului

14:55, 20.04.2024 - Ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian a minimalizat atacul imputat Israelului si care a lovit vineri centrul Iranului, comparandu-l cu o joaca de copii si adaugand ca nu vor exista represalii iraniene cel putin daca nu ii sunt vizate "interesele", relateaza sambata France Presse, potrivit…

Ministrul de externe israelian anunța „un atac diplomatic” impotriva Iranului

12:15, 16.04.2024 - Ministrul de externe israelian a anunțat marți ca a inceput „un atac diplomatic impotriva Iranului”. Israel Katz a spus ca a trimis scrisori catre 32 de țari și a vorbit cu numeroși omologi pentru impunerea de noi sancțiuni Iranului.

Kremlinul a trimis prima reacție in conflictul din Israel. Cum crede Moscova ca trebuie gestionat butoiul de pulbere din Orientul Mijlociu

13:41, 15.04.2024 - "Indemnam toate partile implicate la retinere. Contam pe statele din regiune pentru a gasi o solutie la problemele existente, prin mijloace politice si diplomatice", adauga ministerul sud intr-un comunicat.Iranul a lansat sambata peste 200 de drone si rachete impotriva Israelului, ca raspuns la un bombardament…

Reactii de condamnare si indemnuri la retinere dupa atacul fara precedent al Iranului impotriva Israelului

09:50, 14.04.2024 - Atacul fara precedent intreprins sambata de Iran impotriva Israelului, care va face obiectul unei reuniuni de urgenta a Consiliului de Securitate, a suscitat condamnari ferme pe plan global si indemnuri la retinere, informeaza AFP.

Romania, prima reacție in conflictul din Israel. Ce a transmis președintele Klaus Iohannis

08:20, 14.04.2024 - Lumea se afla din nou in mijlocul unui razboi, de data aceasta in Orientul Mijlociu. Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete, insa armata israeliana spune ca majoritatea au fost doborate. Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenta duminica, la cererea Israelului, la o zi…

Italia cere Iranului sa dea dovada de „moderație” pentru a evita o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu

21:30, 12.04.2024 - Ministrul de externe al Italiei, Antonio Tajani, a declarat vineri ca a cerut Teheranului sa dea dovada de "moderatie" in timpul unei convorbiri telefonice cu omologul sau iranian, Hossein Amir-Abdollahian, intr-un moment in care exista temeri privind un posibil atac iranian impotriva Israelului.

Luminița Odobescu, ministrul de Externe: "Romania sustine adoptarea unui nou pachet de sanctiuni impotriva Rusiei"

21:15, 18.02.2024 - Luminita Odobesc, ministrul de Externe, a anuntat ca Romania sustine adoptarea unui nou pachet de sanctiuni impotriva Rusiei. Ministrul a facut declaratia la Conferinta de Securitate de la Munchen.


Ce parere ai despre aceasta stire?