Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministrul britanic al apărării: Afganistanul se transformă într-un stat eşuat în care Al Qaida va prospera

Publicat:

Afganistanul se transforma intr-un stat esuat si se indreapta spre un razboi civil in care grupari militante precum vor prospera si probabil vor reprezenta din nou o amenintare pentru Occident, a declarat vineri ministrul britanic al apararii, , relateaza Reuters.

Dupa un razboi de 20 de ani in Afganistan, si-au retras majoritatea trupelor, permitand fortelor talibane sa invadeze tara, in ceea ce diplomatii au numit o umilinta pentru superputerea dominanta a lumii.

''Sunt absolut ingrijorat de faptul ca statele esuate sunt terenuri…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șeful Statului Major confirma. Israelul va raspunde atacului iranian

21:45, 15.04.2024 - Israelul va raspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone si rachete, a declarat luni seful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, relateaza Reuters. „Lansarea atator rachete, rachete de croaziera si drone asupra teritoriului israelian va primi un raspuns”,…

Omenirea intra intr-o noua era! Ministrul britanic al Apararii: 'Trecem de la o lume postbelica la una antebelica'

20:05, 04.04.2024 - Ministrul britanic al Apararii, Grant Shapps, a transmis un avertisment dur pentru intreaga planeta: am „trecut de la o lume postbelica la una antebelica”, totul pe fondul amenințarilor reprezentate de Rusia, China, Iran și Coreea de Nord.

Ministrul israelian al apararii, Yoav Gallant, pleaca duminica in Statele Unite: intalniri importante cu șeful Pentagonului și alți oficiali de frunte americani

07:15, 24.03.2024 - Ministrul israelian al apararii Yoav Gallant pleaca duminica in Statele Unite pentru discutii, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre cei doi aliati din cauza razboiului din Fasia Gaza, scrie AFP, citat de AGERPRES. Yoav Gallant se va intalni in special cu omologul sau, Lloyd Austin, secretarul…

Șeful Pentagonului avertizeaza ca „supraviețuirea Ucrainei e in pericol”

09:05, 20.03.2024 - Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a avertizat marti ca supravietuirea Ucrainei este in pericol si a incercat sa convinga aliatii ca Statele Unite raman angajate fata de Kiev, chiar daca Washingtonul a ramas, practic, fara bani pentru a continua sa inarmeze fortele ucrainene, relateaza Reuters.

Rusia, suspectata ca a bruiat comunicatiile avionului folosit de ministrul britanic al apararii

19:16, 14.03.2024 - Rusia este banuita ca a bruiat semnalul satelit al avionului cu care ministrul britanic al apararii, Grant Shapps, a revenit din Polonia in Marea Britanie, potrivit unei surse guvernamentale si unor jurnalisti care se aflau joi la bordul acestei aeronave oficiale, relateaza Reuters.

Germania acuza Rusia de razboi informațional

07:35, 04.03.2024 - Ministrul german al Apararii a declarat, duminica, ca Rusia duce un „razboi informațional” cu scopul de a crea disensiuni in Germania, aceasta fiind prima sa reacție dupa publicarea in Rusia a unei inregistrari audio dintr-o reuniune a unor inalți oficiali militari germani. Presa rusa, citata de Reuters,…

Razboi in Ucraina, ziua 732. Șeful Armatei ucrainene și ministrul Apararii, vizita in apropierea liniei de front

13:35, 25.02.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 732. Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, și ministrul apararii, Rustem Umerov, au vizitat posturi de comanda din apropierea liniei de front pentru a analiza campul de lupta și pentru a consolida apararea.

Polonia trebuie sa se pregateasca pentru riscul unui razboi cu Rusia, sustine ministrul polonez al apararii

18:20, 05.02.2024 - Ministrul polonez al apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat intr-un interviu publicat luni ca Polonia trebuie sa se pregateasca urgent pentru amenintarea unui razboi cu Rusia, relateaza agentia DPA.


Ce parere ai despre aceasta stire?