Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministerul Sănătății: Vaccinul conține substanțe toxice?

Publicat:

Vaccinul conține substanțe toxice? Nu, niciunul dintre vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice, transmite Ministerul Sanatații. Componenta principala a vaccinurilor PfizerBioNTech și Moderna este reprezentanta de ARN mesager COVID-19, inglobat in particule lipidice (molecule de grasime) foarte mici. In cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica. Pe langa elementele principale, fiecare dintre cele 3 vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos,…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Veniturile totale obtinute de ONG-uri in Romania au fost de peste 21 miliarde de lei la finalul anului 2022 – studiu

09:55, 23.04.2024 - ONG-urile obtin venituri din finantari publice si private, donatii sau sponsorizari si mai putin din tranzactionarea de bunuri si servicii. Aproximativ 11% dintre organizatii inregistreaza venituri din activitati economice, acestea acoperind pana la 18% din totalul veniturilor la nivel de sector. Cele…

Dupa „lupte seculare”, Spitalul Filantropia a dat drumul la angajari

05:30, 29.03.2024 - Angajarile la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova au intrat in linie dreapta. Unitatea medicala a publicat zilele trecute pe site anunțurile de angajare pentru mai multe posturi. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru asistente. Demersurile de angajare pun capat unei lungi perioade…

Orașul oamenilor parasiți – peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

16:46, 04.03.2024 - Peste 110.000 de oameni, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie. Datele arata ca timpul de așteptare este de peste 900 de zile. Acești oameni sunt vazuți doar ca niște statistici, deși…

Ce substanțe periculoase conțin unele medicamentele pentru raceala și gripa?

18:25, 10.02.2024 - „Principala substanța care se gasește in medicamentele de . PSEUDOEFEDRINA, vine cu atenționari importante! Nu doar ca este periculoasa la pacienții cu boli de inima și rinichi, dar acum vine și cu vești mai grave: afectari cerebrale reversibile e drept, dar serioase”, a atras atenția medicul Sandra…

Alerta medicala! Substanțe periculoase in medicamentele pentru raceala și gripa. Ce simptome periculoase pot aparea

11:55, 10.02.2024 - Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, trage un semnal de alarma cu privire la o atenționare Agenției Europene a Medicamentului: unele medicamente pentru raceala conțin pseudoefedrina, o substanța periculoasa pentru pacienți.„Principala substanța care se gasește…

Ministerul Sanatații a informat despre situația legata de COVID in țara

14:20, 06.02.2024 - In saptamina a cincea a anului curent s-a atestat o creștere a cazurilor de infecții acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) cu 9,9% fața de saptamina precedenta, inregistrindu-se 11373 de imbolnaviri, informeaza Ministerul Sanatații. De asemenea, s-a constatat o ușoara creștere a cazurilor…

Scandalul legumelor toxice. Cinci persoane, trimise in judecata. Ce spun procurorii

11:05, 06.02.2024 - Un nou episod in scandalul legumelor toxice de la Buzau, subiect care a inflamat opinia publica o buna perioada de timp, anul trecut. Cinci persoane cercetate de procurori au fost trimise in judecata pentru infracțiuni contra sanatații, fiind acuzate ca au traficat substanțe toxice neautorizate și folosite…

Medicamentele pentru raceala și gripa pot fi periculoase. Ce masuri a aprobat Agenția Europeana a Medicamentului

11:41, 30.01.2024 - Medicamentele care conțin pseudoefedrina cresc riscul de apariție a unor afecțiuni ale vaselor de sange din creier, dar și de accidente ischemice cardiovasculare sau cerebrale. Agenția Europeana a Medicamentului (EMA) a anunțat noi reglementari pentru a reduce riscurile.


Ce parere ai despre aceasta stire?