Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Militarii învaţă sistemul de rachete Patriot printr-un joc pe computer. Începe primul curs, bazat pe inteligenţa artificială

Publicat:

Militarii vor incepe primele lectii despre folosirea sistemului de aparare antiaeriana Patriot, cumparat anul trecut de Romania cu 3,9 miliarde de dolari. Pentru ca va mai trece o perioada lunga de timp pana cand primul sistem va intra efectiv in dotarea Armatei, instructori din cadrul Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) si reprezentanți ai producatorului sistemului de rachete – compania americana Raytheon – au pus  la dispozitia soldatilor romani un sistem electronic pentru conoasterea  Patriot. Bazat pe inteligenta artificiala, „jocul pe computer Patriot” simuleaza situatii…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dmitro Kuleba cere Occidentului sa-și intareasca apararea și sa realizeze ca „era pacii in Europa s-a incheiat”

19:40, 24.04.2024 - Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, saluta pachetul de ajutor din partea SUA in valoare de 61 miliarde de dolari aprobat dupa indelungi tergiversari, dar avertizeaza, intr-un interviu acordat publicației britanice The Guardian, ca noile livrari militare catre Ucraina nu vor schimba imediat situatia…

Josep Borrell, dupa reuniunea din Luxemburg privind ajutorul pentru Ucraina: „Eu nu am sisteme Patriot la Bruxelles”

21:05, 22.04.2024 - Ministrii europeni de externe si ai apararii, reuniti luni la Luxemburg, au promis suplimentarea ajutorului pentru Ucraina in materie de aparare antiaeriana, dar fara sa anunte noi angajamente pentru furnizarea unor sisteme americane Patriot, cerute insistent de Kiev, relateaza agentiile Reuters si…

Romania, pe locul doi in UE la productia de floarea soarelui, in 2023, si pe primul loc la suprafata cultivata

11:55, 30.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta, pierzand prima pozitie ocupata in 2022, si pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de 1,089…

Fructe și legume de sezon, dar și pericol de nitrați. Cateva sfaturi pentru a va feri de acest pericol

10:15, 30.03.2024 - In aceasta perioada, piața este plina de fructe și legume, atat de la producatori locali, cat și de peste mari și țari. De multe ori, marfurile aduse din strainatate, in primul rand, sunt pline de chimicale, precum nitrați, care pot sa fie periculoase pentru consumatori. Sa nu uitam ca in Romania ajung…

Comandantul Eurocorps, demis din functie si rechemat in Polonia din cauza unei anchete de contraspionaj

23:10, 27.03.2024 - Ministerul polonez al Apararii a anunțat miercuri ca l-a rechemat din post si l-a demis din functie pe generalul-locotenent Jaroslaw Gromadzinski, comandantul Eurocorps, in urma unei anchete a contraspionajului militar, relateaza AFP, potrivit news.ro.Serviciile de informatii au „deschis o ancheta de…

Demiteri dupa o ancheta de contraspionaj in Polonia

20:00, 27.03.2024 - Ministerul polonez al Apararii a anuntat miercuri ca l-a demis din functie „cu efect imediat” pe comandantul polonez al statului major unic, Eurocorps, in urma unei anchete de contraspionaj militar, informeaza France Presse. Serviciile de informatii au „deschis o ancheta de control” asupra accesului…

Tarile UE au convenit joi sa renunte la un tratat international privind energia, pentru ca submineaza combaterea schimbarilor climatice

08:55, 08.03.2024 - Tratatul Cartei Energiei din 1998, care permite companiilor energetice sa dea in judecata guvernele pentru politicile care dauneaza investitiilor lor, a fost folosit in ultimii ani pentru a contesta masurile care necesita inchiderea fabricilor de combustibili fosili. Ministrii din tarile UE au convenit…

Cum se va schimba Parlamentul European dupa alegerile din iunie? Analiza Politico

18:06, 02.02.2024 - 720 de europarlamentari. 7 grupuri politice și eurodeputați neafiliați. 27 de state europene. 24 de limbi oficiale. 4 zile de alegeri in statele din Uniunea Europeana. Jurnaliștii de la Politico au realizat un ghid pentru a explica scrutinul care va stabili viitorul politic al UE pentru urmatorii 5…


Ce parere ai despre aceasta stire?