Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

"Mihai Viteazul" s-a intors in Banat, de Centenar! Bustul domnitorului a fost dezvelit la Lugoj

Publicat:

Cu o zi inainte de marea sarbatoare nationala a Romaniei, a fost dezvelit bustul marelui domnitor , la Lugoj, in cadrul unei festivitati solemne la care au luat parte autoritatile locale dar si o delegatie a Prahovei condusa de ing. .

Sculptura in bronz a voievodului este singurul monument care il infatiseaza pe , din intreg Banatul. Lucrarea ii apartine sculptorului ploiestean , iar documentatia istorica ce atesta trecerea domnitorului prin Lugoj, cat si suportul tehnic al executiei au fost suportate de Societatea Cultural-Istorica…

Citeste articolul mai departe pe ph-online.ro…  

Sursa articol: ph-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Hidra”, statuia care a fost vandalizata la Iași, va fi scoasa la licitație. „Ideea lucrarii este ca s-a schimbat clasa politica doar la fața”, spune autorul

16:56, 13.03.2024 - Una dintre cele mai cunoscute sculpturi ale momentului, „Hidra”, realizata de Costin Ionița, va fi vanduta. Piesa face parte dintr-o licitația de sculptura ce va avea loc pe 28 martie, de la ora 19.00, la sediul Galeriilor Artmark și online, pe platforma acestora. Sculptura a capatat notorietate naționala…

Batran din Timiș, dat disparut dupa ce a plecat de acasa și nu s-a mai intors. Daca-l vezi, suna la 112

12:25, 12.03.2024 - Politistii Serviciului de Investigatii Criminale efectueaza verificari in vederea depistarii unui barbat, in varsta de 78 de ani, disparut din municipiul Lugoj, judetul Timis. „In data de 11 martie, Truichici Milutin, ar fi plecat voluntar de la domiciliu sau din municipiul Lugoj, iar pana in prezent…

Sculptura vandalizata Hidra a fost scoasa la licitatie

11:21, 12.03.2024 - Sculptura „Hidra” de Costin Ionita, expusa la Iasi si vandalizata de curand, una dintre piesele centrale ale evenimentului „Luna Sculptorilor Romani”, este scoasa la licitatie in 28 martie, a anuntat Artmark. Expozitia dedicata primei Licitatii de Sculptura de anul acesta, care cuprinde opere de Oscar…

Povestea bustului de Brancuși expus in premiera la București, un roman polițist

10:55, 21.02.2024 - „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Balde)”, una dintre ultimele lucrari realizate de Constantin Brancuși in maniera impresionista, sub influența maestrului sau de atunci Auguste Rodin, inainte de a incepe, in 1907, sa ciopleasca direct in piatra, este expusa la Galeriile Artmark…

O sculptura a lui Constantin Brancuși, considerata distrusa sau pierduta, ajunge in premiera in Romania

19:35, 15.02.2024 - O lucrare realizata de Constantin Brancuși in 1905-1906, care nu a fost niciodata vazuta, fiind considerata distrusa sau pierduta, va fi expusa in premiera, la București, la Galeriile Artmark, incepand cu data de 17 februarie. Este vorba despre sculptura „Bustul unui patron de restaurant (Portretul…

O sculptura Brancusi, considerata pierduta si redescoperita in 2023, va fi expusa in premiera la Bucuresti

15:05, 15.02.2024 - Galeriile Artmark expun, de Ziua Nationala Constantin Brancusi la 19 februarie, o lucrare realizata de sculptor in 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Balde)”. Este vorba despre „o opera care nu a fost niciodata vazuta, dupa ce a fost considerata pierduta sau distrusa”.…

O sculptura Brancuși, in premiera in Romania! Considerata pierduta, a fost redescoperita in 2023 și va fi expusa de Ziua Brancuși la Artmark

10:25, 15.02.2024 -   Anul acesta marcam Ziua Naționala Brancuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria sa va anunțam ca sosește in premiera in Romania și va putea fi vizitata in exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizata de sculptor in 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui…

Conferința dedicata personalitații domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

15:00, 26.01.2024 - Unirea Principatelor Romane de la 24 ianuarie 1859 și personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost temele primei activitați a Proiectului eTwinning transdisciplinar „History Challenge”. Proiectul a fost inițiat de Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca și are ca parteneri Colegiul Național…


Ce parere ai despre aceasta stire?