Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Memoria poate fi dublată în 40 de zile

Publicat:

Desi oamenilor obisnuiti le este adesea greu sa-si aminteasca unde si-au lasat cheile, cercetatorii spun ca acum aproape oricine poate dobândi o superputere de memorare cu un antrenament doar putin mai lung de o luna.

Creierul unei persoane cu abilitati medii de memorare nu este diferit structural de cel al cuiva cu o supermemorie, ceea ce înseamna ca oricine si-ar putea îmbunatati capacitatea de memorare, potrivit unor studii citate de Sciencealert.com.

Pentru a ajunge la aceasta descoperire, cercetatorii de la al din Olanda

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Polițiștii brigazii „Fulger” au adus un omagiu generalului Anton Gamurari: „Memoria lui este una vie și puternica”

18:06, 15.03.2024 - La trei ani de la trecerea in neființa a generalului Anton Gamurari, polițiștii Brigazii de Poliție cu Destinație Speciala ,,Fulger” au participat la campionatul deschis al unitații „Tranta”, organizat in memoria combatantului care a luptat inflacarat pentru dreptate si valorile naționale.

Care este varsta maxima pana la care poate trai un om - Studiu

05:40, 24.02.2024 - Cercetatorii din Olanda au efectuat un studiu amplu și de lunga durata pentru a determina varsta maxima pana la care poate trai un om. Cercetatorii au sugerat ca este puțin probabil ca un om sa traiasca mai mult de 115 ani, durata maxima de viața pentru o femeie ajungand la 115,7 ani, in timp ce barbații…

Protest la ambasada Rusiei din București, dupa moartea lui Navalnii: mesaje pentru Vladimir Putin

13:55, 18.02.2024 - Zeci de persoane participa duminica la un eveniment organizat la sediul ambasadei Rusiei la Bucuresti, in memoria disidentului rus Aleksei Navalnii. Participantii au adus flori, lumanari, si pancarte cu imaginea disidentului, informeaza News.ro. Peste 50 de oameni participa, duminica, la un eveniment…

Teo Trandafir, cinci anestezii generale intr-o luna jumatate: „Iți face creierul praștie”. Și-a pierdut memoria și a invațat totul de la inceput

12:35, 14.02.2024 - Teo Trandafir a trecut prin momente de coșmar in urma cu mai bine 10 ani din cauza problemelor de sanatate. Prezentatoarea a trecut prin cinci anestezii generale in doar o luna și jumatate.Teo Trandafir, in varsta de 55 de ani, a facut noi dezvaluiri despre o perioada extrem de grea a vieții sale, atunci…

Trucul INCREDIBIL care-ți poate salva viața daca te prinde o furtuna cu fulgere

22:55, 10.02.2024 - Cercetatorii care au analizat astfel de furtuni spun ca este mai bine sa renunțam la umbrela și sa lasam ploaia sa ne ude bine pe cap. In acest fel, ne marim șansele de a scapa teferi daca ne lovește fulgerul.Un studiu realizat la o universitate din Germania a aratat ca apa de ploaie de pe scalp acționeaza…

De ce ne revin in minte melodiile agasante, chiar și atunci cand vrem sa scapam de ele. Metode eficiente de a ieși din aceasta corvoada mintala

12:15, 25.01.2024 - Cu toții am fost in situația in care am auzit o melodie, ni s-a parut enervanta, dar ni se tot repeta in cap, de parca propria noastra minte ne joaca feste. Aceasta experiența poate fi una dintre cele mai frustante și intrigante aspecte ale relației noastre cu muzica. Deși melodiile sacaitoare pot varia…


Ce parere ai despre aceasta stire?