Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Măsuri drastice pe fondul gripei aviare

Publicat:

Nici n-am apucat sa ne tragem aerul dupa pesta porcina africana, ca alta pacoste se apropie de noi. Este vorba de virusul gripei aviare, care deja s-a facut simțit in zona UE din care facem parte și noi. In aceste condiții, veterinarii bacauani au intrat deja in alerta, luand masuri de profilaxie și intensificare a […] drastice pe fondul gripei aviare apare prima data in Deșteptarea- .

Citeste articolul mai departe pe desteptarea.ro…  

Sursa articol: desteptarea.ro


Stiri pe aceeasi tema

OMS avertizeaza ca se apropie o noua pandemie

12:06, 19.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și-a exprimat ingrijorarea cu privire la raspindirea gripei aviare H5N1. Virusul a infectat recent mai multe specii, inclusiv oamenii, care se confrunta cu rate de mortalitate "extrem de ridicate". {{727910}}"Raspindirea gripei aviare este foarte ingrijoratoare", a declarat…

OMS avertizeaza asupra transmiterii gripei aviare la om. Un texan s-a infectat de la o vaca bolnava

19:05, 18.04.2024 - In cadrul unei coferinte de presa organizata joi, la Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca s-a inregistrat o crestere mare a cazurilor de gripa aviara la oameni, ceea ce este un motiv serios de ingrijorare.

De teama gripei aviare, crescatorii de vaci din SUA interzic accesul vizitatorilor si taie copacii

14:50, 11.04.2024 - Crescatorii de vaci din SUA si-au inmultit masurile de aparare pentru a incerca sa opreasca raspandirea gripei aviare: interzicand accesul vizitatorilor, doborand copacii si dezinfectand vehiculele.

Oamenii nu au imunitate la virusul gripei aviare. EFSA avertizeaza asupra apariției unei pandemii

19:55, 03.04.2024 - Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a avertizat miercuri cu privire la o pandemie de gripa aviara daca virusul devine transmisibil intre oameni, deoarece acestia nu au imunitate la virus, relateaza Reuters.

H5N1, virusul gripei aviare care risca sa devina o amenințare pentru oameni

06:05, 14.03.2024 - H5N1, virusul gripei aviare care risca sa devina o amenințare pentru oameniVirusul mortal H5N1 al gripei aviare s-a raspandit mai agresiv ca niciodata la pasarile salbatice și la mamiferele marine de cand a ajuns in America de Sud, in 2022, sporind riscul ca acesta sa devina o amenințare pentru oameni,…

Alerta in raionul Orhei, din cauza gripei aviare: Autoritatile au instituit zone de protecție si vin cu atenționari catre populatie

20:46, 28.02.2024 - Comisia pentru Situații Excepționale a fost intrunita, in regim de urgența, pentru aprobarea planurilor de masuri pentru combaterea și eradicarea focarului de gripa aviara depistat in raionul Orhei.

Virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica

21:25, 26.02.2024 - Un tip de gripa aviara a fost confirmat pentru prima data in Antarctica, au aratat oamenii de știința, ceea ce reprezinta un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune. "Aceasta descoperire demonstreaza, pentru prima oara, ca virusul gripei aviare a ajuns in Antarctica, in…

Sute de pasari, sacrificate in țara, din cauza gripei aviare: Cate focare au fost depistate, in ultima saptamana

19:50, 19.02.2024 - Agenția Naționala pentru Siguranța alimentelor anunța ca in perioada 09.02.2024 - 16.02.2024 pe teritoriul Republicii Moldova au fost inregistrate 4 focare de gripa aviara inalt patogena.


Ce parere ai despre aceasta stire?