Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lovitură pentru Secția Specială: Avocatul general al CJUE arată că înființarea SIIJ încalcă legislația UE

Publicat:

Avocatul general al Curții de Justiție a UE (CJUE), Michal Bobek, este de parere ca inființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) incalca legislația UE, conform unul comunicat al instituției. Bobek arata ca SIIJ e contrara legislației europene in absența unor garanții de independența fața de politic. ”Avocatul general considera ca este dificil de susținut ca inființarea SIIJ a fost justificata in mod clar, neechivoc și accesibil. In plus, reglementarea SIIJ nu ofera garanții suficiente pentru a inlatura orice risc de influența politica asupra funcționarii…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana baga in faliment orașele din Romania

17:00, 29.02.2024 - Guvernul a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene sa plateasca peste doua milioane de euro penalitați și sume forfetare Comisiei Europene pentru nerespectarea ordinului de inchidere a tuturor celor 68 de depozite neconforme de deșeuri din țara. Banii vor fi recuperați din bugetele orașelor…

Președinta CSM, mesaj pentru DNA: “Tentatia exercitarii discretionare a puterii’ sa fie ‘de domeniul trecutului”

10:21, 27.02.2024 - Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stanisor, a afirmat, luni, la sedinta de bilant a DNA, ca, de departe, cea mai importanta realizare a anului 2023 a fost ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare si a mentionat ca aceasta este un pas important pentru consolidarea statului…

Președinta CSM, mesaj tranșant pentru DNA: 'Tentatia exercitarii discretionare a puterii' sa fie 'de domeniul trecutului'!

07:45, 27.02.2024 - Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stanisor, a afirmat, luni, la sedinta de bilant a DNA, ca, de departe, cea mai importanta realizare a anului 2023 a fost ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare si a mentionat ca aceasta este un pas important pentru consolidarea statului…

O parte din romanii care s-au imbolnavit de cancer pot cere despagubiri

10:55, 22.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…

Comisia solicita Romaniei sa inchida și sa reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri

15:35, 07.02.2024 - Comisia Europeana a decis sa trimita Romaniei un aviz motivat pentru nerespectarea integrala a Directivei privind depozitele de deșeuri și a Directivei-cadru privind deșeurile. Directiva privind depozitele de deșeuri impune statelor membre sa ia masurile necesare pentru inchiderea și reabilitarea depozitelor…

Comisia Europeana platește prefinanțarea REPowerEU pentru Romania și alte 8 state membre, in cadrul Mecanismului de redresare și reziliența

22:45, 26.01.2024 - Comisia Europeana platește prefinanțarea REPowerEU Romaniei, Belgiei, Croației, Ciprului, Finlandei, Greciei, Italiei, Letoniei și Spaniei in cadrul Mecanismului de redresare și reziliența. Ieri, 25 ianuarie, Comisia Europeana a platit urmatoarele sume cu titlu de prefinanțare legate de fondurile REPowerEU…

Uleiul ucrainean a invadat piața din Romania! Reacția halucinanta a ministrului Agriculturii

07:26, 25.01.2024 - Anul de recolta 2023 a adus pentru țara noastra o producție de aproape 2,31 milioane de tone de semințe de floarea soarelui, in ciuda lipsei unor sisteme de irigații funcționale. Cu toate acestea, Romania a importat pe tot parcursul anului ulei din Ucraina. Ministrul agriculturii, Florin Barbu, nu crede…

Wizz Air a pierdut la Curtea de Justitie a UE procesul prin care contesta un ajutor acordat TAROM de statul roman in timpul pandemiei

16:05, 11.01.2024 - Compania ungara Wizz Air a pierdut, joi, lupta in justitie prin care contesta un ajutor de salvare de 36,66 milioane de euro acordat de statul roman companiei aeriene TAROM in urma cu patru ani, in timpul pandemiei de COVID, informeaza Reuters, citata de News.ro.Cea mai inalta instanta europeana cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?