Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. O nouă provocare pentru Caragiale

Publicat:

, , Colea, aproape, la o mica distanta de linistitul dumneavoastra oras, o drama dureroasa si zgomotoasa s-a petrecut de putina vreme. Un om de bine, un om modest si cinstit si-a vazut intr-o singura noapte, intr-o singura clipa, demnitatea lui de sot strivita si murdarita, inima lui sfasiata si scuipata, credinta lui […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. O excursie in Sfantul Post al Invierii Mantuitorului

15:31, 17.04.2024 - Se anunta o vreme frumoasa, asa ca nu am ratat ocazia de a-mi incarca bateriile in cel mai puternic punct energetic din Arges si unul dintre primele zece din tara. Adica la Manastirea Cetatuia lui Negru Voda, aflata in apropierea comunei Cetateni, pe frumoasa si salbatica vale a Dambovitei, pe soseaua…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Lectia de istorie. Despre razboi

13:45, 13.03.2024 - Pentru a ințelege mai bine ce se intampla in zilele noastre, tot istoria ne vine in ajutor. Deși avem o acoperire mediatica a razboiului fara precedent, trebuie avut in vedere ca aceasta trasatura este o mare capcana, pentru ca permite o manipulare de mari proporții. Ni se spune sa stam liniștiți pentru…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…

Lectia de istorie. Noi modele, aceleasi metehne

15:45, 07.02.2024 - O trasatura deja caracteristica celor 34 de ani scursi din 1989 incoace este convingerea unora ca singura solutie pentru rezolvarea gravelor probleme cu care ne confruntam este imitarea modelelor occidentale. Eficienta acestora este data ca sigura si, pentru a ne convinge, ni se sugereaza sa tragem…

Lecția de istorie » 5 mari curiozitați inaintea derby-ului Dinamo - Rapid: ziua in care Lucescu le-a suflat titlul giuleștenilor

15:40, 26.01.2024 - Dinamo și Rapid se intalnesc sambata, pe Arena Naționala, in primul derby bucureștean din 2024. Duelul pare mai dezechilibrat ca oricand, cu giuleștenii mari favoriți in fața unei echipe aflate in plina suferința.  Cele doua echipe s-au mai intalnit in principala competitie interna de 114 ori, de 50…


Ce parere ai despre aceasta stire?