Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Catastrofele la români

Publicat:

Istoria popoarelor este presarata cu nenumarate incercari grele, care sunt intiparite in mentalul colectiv ca momente de groaza, exprimate prin zeci de mii de victime, orase rase de pe suprafata pamantului, modificari sensibile in echilibrul demografic. Nici romanii nu au fost feriti de asa ceva. Dimpotriva, stand in calea migratorilor, n-au avut parte de o […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. O excursie in Sfantul Post al Invierii Mantuitorului

15:31, 17.04.2024 - Se anunta o vreme frumoasa, asa ca nu am ratat ocazia de a-mi incarca bateriile in cel mai puternic punct energetic din Arges si unul dintre primele zece din tara. Adica la Manastirea Cetatuia lui Negru Voda, aflata in apropierea comunei Cetateni, pe frumoasa si salbatica vale a Dambovitei, pe soseaua…

ISTORIE LOCALA 23 August 1957: O pagina din istoria orașului Satu Mare

09:40, 15.03.2024 - Evenimentele din 23 August 1957, integrate in istoria orașului Satu Mare, reflecta nu doar comemorarea unei date, ci și complexitatea vieții sub regimul comunist, evidențiind modul in care politica și ideologia statului au modelat participarea publica și au contribuit la conturarea identitații istorice…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…

Lectia de istorie. Noi modele, aceleasi metehne

15:45, 07.02.2024 - O trasatura deja caracteristica celor 34 de ani scursi din 1989 incoace este convingerea unora ca singura solutie pentru rezolvarea gravelor probleme cu care ne confruntam este imitarea modelelor occidentale. Eficienta acestora este data ca sigura si, pentru a ne convinge, ni se sugereaza sa tragem…

Lecția de istorie » 5 mari curiozitați inaintea derby-ului Dinamo - Rapid: ziua in care Lucescu le-a suflat titlul giuleștenilor

15:40, 26.01.2024 - Dinamo și Rapid se intalnesc sambata, pe Arena Naționala, in primul derby bucureștean din 2024. Duelul pare mai dezechilibrat ca oricand, cu giuleștenii mari favoriți in fața unei echipe aflate in plina suferința.  Cele doua echipe s-au mai intalnit in principala competitie interna de 114 ori, de 50…


Ce parere ai despre aceasta stire?