Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Justiţia, suverană ori ba?

Publicat:

de functionare a UE, domeniul justitiei a ramas suveran. Altfel spus: nu este partajat intre UE si tarile membre. Nici in Germania, nici in Polonia. Niciunde? Ba da. Dupa cum se petrec lucrurile, exista o exceptie experimentala: Romania. Tara noastra este supusa unor presiuni puternice din partea UE sa desfiinteze Sectia speciala pentru investigarea presupuselor infractiuni ale magistratilor. Legea de infiintare a acestei sectii a prevazut un mecanism de independenta fata de politic care este superior mecanismelor de functionare a celorlalte parchete de la noi. Faptele UE spun…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kelemen Hunor, intrebarea zilei!

18:11, 23.04.2024 - Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca retragerea candidatului coalitiei PSD – PNL pentru Primaria Capitalei reprezinta o „balbaiala politica de neiertat”, situatie din care decurge intrebarea daca exista vreo strategie pentru viitorul Romaniei a coalitiei. „Este greu sa gasesti cuvinte la o…

Cui ii este utila suspendarea din funcție a judecatoarei care a mestecat guma la procesul lui Vlad Pascu

08:35, 17.04.2024 - Inspecția Judiciara a cerut Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a judecatoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecatoria Mangalia, pe motiv ca aceasta „ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natura sa aduca atingere grava prestigiului…

Romanii, discriminați la europarlamentare

06:35, 13.04.2024 - Romanii nu beneficiaza de aceleași sanse de a fi aleși in Parlamentul European precum restul europenilor.  Printr-o serie de masuri evident restrictive, legislația romana iși faulteaza propriii cetațeni. Mai exact pe romanii care vor sa candideze fie ca independenți, fie din partea unor partide mai…

Gigantul chinez Huawei a dat in judecata statul roman

07:30, 09.04.2024 - Compania Huawei a dat in judecata statul roman, contestand decizia prin care i s-a respins cererea de autorizare pentru a utiliza echipamente 5G in infrastructura țarii. Acțiunea ii vizeaza pe prim-ministrul, Ministerul Cercetarii și Consiliul Suprem de Aparare a Țarii (CSAT), prin Administrația Prezidențiala.…

Grupul Psaltic 'Tronos' a cucerit publicul la Sala Dalles: Ana Nuța, de la Romanii au talent, a fost invitata arhidiaconului Mihail Buca

11:15, 01.04.2024 - Sala Dalles a fost gazda unui concert impresionant, duminica seara! Pe scena au urcat arhidiaconul Mihail Buca, Grupul Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Romane și Ana Nuța, aflata in premiera intr-un eveniment de o asemenea amploare in București. Publicul a fost copleșit de cantarile bizantine, oferind…

Deputat Cristina Burciu: Gestionarea fondurilor europene nerambursabile aferente Politicii de coeziune, eficientizata prin simplificare și digitalizare

17:35, 26.03.2024 - Politica de coeziune se remarca drept una dintre cele mai importante și complexe politici din cadrul Uniunii Europene, avand ca obiectiv principal reducerea disparitaților economice, sociale și teritoriale intre diferitele regiuni ale statelor membre. Toate cele 16 programe ulterioare din cadrul Acordului…

Romanii vor putea cere despagubiri daca fac cancer de la poluare

19:36, 21.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?