Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Jandarmul băncilor din China avertizează că dominaţia dolarului va duce la o nouă criză

Publicat:

Veniturile combinate ale celor peste 1.000 de banci comerciale din China au inregistrat in trimestrul doi cea mai mare scadere din cel putin un deceniu, transmite zf.ro. Cel mai puternic jandarm al sectorului bancar din China a avertizat ca dominatia dolarului american combinata cu stimulul financiar masiv dezlantuit de a SUA ar putea impinge lumea pe marginea unei noi crize finan

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Un raport important așteptat de UE avertizeaza ca aceasta are o ultima șansa pentru a ramane competitiva: „Nu ne putem permite sa așteptam”

19:50, 17.04.2024 - Uniunea Europeana este in fața unei ultime oportunitați de a lua masurile necesare pentru a-i permite sa concureze eficient cu Statele Unite, China și alți rivali, a declarat miercuri autorul unui raport important așteptat de liderii europeni, relateaza Reuters, potrivit hotnews.ro .

Criza din Orientul Mijlociu a apreciat dolarul și aurul

20:40, 14.04.2024 - Creșterea in martie a prețurilor din Statele Unite cu 3,5% a redus semnificativ pariurile pe o scadere a dobanzilor de catre Rezerva Federala iar moneda americana s-a apreciat cu rapiditate, ea fiind considerata drept un „refugiu" in perioadele complicate pe plan internațional. Investitorii și-au restrans…

China va trebui sa dea socoteala daca Rusia avanseaza in Ucraina, avertizeaza Washingtonul

10:15, 10.04.2024 - Statele Unite ale Americii au avertizat marti ca vor considera China responsabila daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina, dupa ce Beijingul si-a reinnoit promisiunile de cooperare cu Moscova in timpul unei vizite a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, informeaza miercuri AFP.

Ursula von der Leyen avertizeaza China cu privire la practicile comerciale neloiale

22:40, 09.04.2024 - Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marti ca Europa trebuie sa discute dur cu China cu privire la practicile sale comerciale, percepute ca neloiale, in mod similar apelurilor facute in ziua precedenta de secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen.

A 17-a luna consecutiv. Banca Centrala a Chinei cumpara aur

11:40, 08.04.2024 - Banca Centrala a Chinei a continuat sa cumpere aur in martie, pentru a 17-a luna consecutiva, continuand un sir de achizitii care au ajutat metalul galben sa atinga o cotatie record, transmite Bloomberg. Datele oficiale publicate duminica arata ca la finalul lunii trecute rezervele de aur ale Chinei…

Producatorii chinezi de turbine eoliene si-au consolidat dominatia asupra pietei mondiale in 2023

16:35, 27.03.2024 - Patru dintre primii cinci mari producatori mondiali de turbine eoliene au fost anul trecut companii cu sediul in China, fata de doar doua companii in 2022, arata un raport publicat de BloombergNEF.

Avionul cu care China vrea sa opreasca dominația Airbus și Boeing a facut un zbor demonstrativ la Singapore

13:06, 19.02.2024 - Noul avion cu corp ingust al Chinei, C919, produs de Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC), care concureaza avioanele de pasageri ale Airbus si Boeing, a facut prima sa calatorie in afara teritoriului chinez, organizand duminica un zbor la Salonul de aviatie din Singapore, transmite Reuters.

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Nu mai cascați gura la scandalurile politice din Romania. Fiți un pic atenți la criza din Marea Roșie”

09:30, 17.02.2024 - Criza generata de conflictul din Marea Roșie afecteaza toate rutele navale care aduc spre Europa materii prime, materiale și produse finite din „fabricile lumii” – China, India, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Tailanda, Filipine și alte țari asiatice – și, intr-o mai mica masura, petrol și combustibili…


Ce parere ai despre aceasta stire?