Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria limbii române, discutată în prima ediție a „Conferințelor Mansardei Theresiene”, la Timișoara

Publicat:

Muzeul Național al Banatului lanseaza „Conferințele Mansardei Theresiene” care vor debuta joi, 27 februarie, ora 17.00, la mansarda , cu conferința „Istoria limbii romane – inșelatoare certitudini”, susținuta de conf. univ. dr. , care va vorbi despre noile tendințe in cercetarea limbii romane. In opinia sa, „toate istoriile limbii romane scrise in secolul […] limbii romane, discutata in prima ediție a „Conferințelor Mansardei Theresiene”, la Timișoara a aparut prima oara pe PRESSALERT.ro .

Citeste articolul mai departe pe pressalert.ro…  

Sursa articol: pressalert.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un festival unic si de traditie ajunge la a 36-a editie! Haideti sa ascultati fanfarele

18:00, 19.04.2024 - Zece fanfare, cinci scene, sute de alamuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altadata și o muzica irezistibila, ce face inimile sa tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfașura in Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, in cinci locații…

Elevii liceelor din zona de vest au aflat oferta pentru continuarea studiilor in cadrul universitaților timișorene/Foto

13:45, 06.04.2024 - Una dintre inițiativele de succes ale Alianței Timișoara Universitara, care reunește instituțiile de invațamant superior, a avut vineri o noua ediție. Impreuna cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș a avut loc cea de-a doua ediție a targului educațional “Timișoara – ATU pentru educația ta”. Evenimentul…

Se deschide Punctul Muzeal de la Parța. Poate fi vizitat doar in weekend

17:40, 06.03.2024 - Chiar de Ziua Femeii, in comuna Parța se deschide Punctul Muzeal ce aparține de Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Din lipsa de personal, va putea fi vizitat doar in weekend sau la cerere de catre grupuri in timpul saptamanii.

Disputa pentru Festivalul Luminilor: firma care a contestat licitația a caștigat

14:50, 16.02.2024 - Situație tensionata intre o firma privata și Muzeul Național al Banatului. Instituția intenționa sa inchida 2023, anul in care Timișoara a deținut titlul de Capitala Culturala Europeana, cu un eveniment de anvergura: Festivalul Luminilor. Insa manifestarea, la care erau așteptate zeci de mii de persoane,…

Expoziția „Garana 2023 – Simpozion de Arta Contemporana”, aproape de debut

13:06, 05.02.2024 - Muzeul Național al Banatului in colaborare cu Fundația Herczeg și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Egeria va invita sa admirați pe simezele Bastionului Theresia din Timișoara, rezultatul celei de-a XIII-a ediții a Simpozionului de Arta Contemporana Garana 2023. Sunt aproximativ 50 de lucrari…

VIDEO! Muntele Mic, locul preferat de pregatire al militarilor banațeni

10:30, 03.02.2024 - MUNTELE MIC – Cercetașii banațeni se antreneaza in aceste zile pe Muntele Mic, așa cum o fac de mulți ani, pe frig, in condiții dificile! „Culmile inzapezite ale munților au devenit spațiul perfect pentru etapa de instruire montana la care participa militarii din cadrul Brigazii 18 Cercetare Supraveghere…

Sarbatoare mare la Catedrala Mitropolitana a Banatului

09:45, 29.01.2024 - Catedrala Mitropolitana din Timișoara, cu hramul principal „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur”, va imbraca marți, 30 ianuarie, straie de sarbatoare. Programul liturgic dedicat sarbatoririi Sfinților Trei Ierarhi va  aduna, in duh de rugaciune, pe credincioșii…

Ioan Budai-Deleanu, reformatorul limbii literare romane 

06:05, 22.01.2024 - Pe 6 ianuarie 1760 s-a nascut la Cigmau, Hunedoara - principatul Transilvaniei, Ion Budai-Deleanu (mort in 24 august 1820, la Lemberg/Liov, astazi in Ucraina), membru atipic al Școlii Ardelene și singurul ei scriitor de varf. Sa-l descantam!


Ce parere ai despre aceasta stire?