Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria imnului românesc. Ascultă cele șapte cântece patriotice care au devenit imnul nostru de stat

Publicat:

Istoria imnului romanesc incepe in anul 1848, cand Andrei Mureșanu a compus versurile imnului pe care il avem și azi, Deșteapta-te Romane. Pe atunci insa el era cunoscut ca fiind Un rasunet. Anii trec, istoria curge, la fel și unele cantece patriotice care ajung, la randul lor, un adevarat simbol. Istoria imnului romanesc. Asculta cele 7 cantece-simbol peste secole Un rasunet. Poezia lui Andrei Mureșanu a fost publicata la 12 iunie 1948 in revista „Foaie pentru minte, inima și literatura”. Linia melodica este inspirata dintr-un cantec religios intitulat „Din sanul maicii mele”. Asculta melodia…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Explorand profunzimile unei relații prin muzica – ,,Mi-erai rai” – Andrei Ursu

21:20, 13.04.2024 - Andrei Ursu lanseaza ,,Mi-erai rai”, o piesa cu o adancime emoționala remarcabila, ce exploreaza subtilitațile unei relații intre doi oameni. Cu un sound incarcat de sentimente, piesa emana o atmosfera de intimitate și sinceritate. Versurile sunt pline de sensibilitate și reflecta complexitatea emoțiilor…

De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Fila intunecata din istoria Principatelor Romane

06:15, 13.04.2024 - „Din vremea lui Pazvante Chioru“ este o expresie cunoscuta in limba romana, dar care descrie realitați cumplite pentru poporul roman. Anii in care Osman Pazvantoglu a condus cetatea de la Vidin au fost cei mai crunți pentru populația din Țara Romaneasca, marcați de jafuri, robie și saracie.

(video) Peste 150 de radiouri și multa pasiune: Istoria inginerului din Sudarca care a amenajat un muzeu

17:25, 18.02.2024 - Muzica anilor 50 trebuie ascultata la un aparat fabricat in aceeași perioada. De asta este convins tanarul, care de mai bine de 15 de ani cauta, repara și restaureaza radiourile vechi, scrie tvn.md .

Și elevii de la Școala Gimnaziala Teodor Murașanu au celebrat „Mica Unire!” (VIDEO)

15:20, 24.01.2024 - Micuții elevi de la școala Gimnaziala Teodor Murașanu au marcat așa cum se cuvine „Mica Unire” și au incins o hora in curte școlii. Aceasta zi marcheaza un pas esențial in drumul catre formarea statului național unitar roman, reunind Moldova și Țara Romaneasca sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan…

FOTO/VIDEO: Mica Unire, celebrata la Bistrița cu o ceremonie militara și tradiționala Hora Unirii. 165 de ani de la Unirea Principatelor Romane

13:50, 24.01.2024 - Piața Unirii din Bistrița s-a animat astazi, la pranz, cu prilejul celebrarii celor 165 de ani de la Mica Unire. Sute de bistrițeni au infruntat temperaturile negative și au incins Hora Unirii in preajma statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire a fost celebrata astazi la Bistrița, cu o ceremonie…

(FOTO/AUDIO) Iasi: Cladirea in care s-a decis candidatura lui Cuza la domnia Moldovei, redeschisa publicului

16:25, 23.01.2024 - Cladirea in care s-a decis candidatura lui Alexandru Ioan Cuza la domnia Moldovei, Muzeul de Istorie Naturala din Iasi, s-a redeschis publicului, astazi, pentru a omagia astfel 165 de ani de la infaptuirea Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca. La inaugurare au participat și Ministrul Culturii, Raluca…

(AUDIO) Muzeul de Istorie Naturala din Iasi va fi redeschis, astazi, publicului pentru a omagia astfel 165 de ani de la infaptuirea Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca

06:55, 23.01.2024 - Muzeul de Istorie Naturala din Iasi va fi redeschis, astazi, publicului pentru a omagia astfel 165 de ani de la infaptuirea Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca. Muzeul a fost modernizat și reconsolidat cu finanțare europeana in valoare de circa 2,7 milioane de euro, a precizat primarul Mihai Chirica:…


Ce parere ai despre aceasta stire?