Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria Banatului, prezentată în două volume lansate în organizarea Fundației Politehnica Timișoara/FOTO

Publicat:

Doua volume dedicate istoriei regiunii in care traim, „Banatul otoman. Studii istorice” și „Scurta istorie a Banatului medieval, secolele X-XVIII”, semnate de istoricii Ioan Hațegan și , cercetatori la Institutul de ” ai filialei Timișoara a au fost lansate la Timișoara. Organizator al evenimentului a fost Fundația Politehnica Timișoara, ... The post , prezentata in doua volume lansate in organizarea Fundației Politehnica Timișoara/FOTO appeared first on deBanat.ro - spune realitatea! .

Citeste articolul mai departe pe debanat.ro…  

Sursa articol: debanat.ro


Stiri pe aceeasi tema

Experiența olandeza in domeniul calitații apelor, prezentata la Aquatim

10:10, 26.03.2024 - Mai mulți specialiști olandezi au venit la Timișoara pentru a impartași societații Aquatim din experiența lor in managementul calitații apei. Vizita a facut parte dintr-un proiect european, in valoare de 6.5 milioane de euro, cu o durata de cinci ani. Saptamana trecuta, timp de doua zile, la Timișoara,…

Recunostere si respect. Academicianul Liviu Marșavina, prorector al UPT, Doctor Honoris Causa al Universitații Tehnice din Cluj-Napoca

12:11, 25.03.2024 - O noua recunoaștere pentru un cadru didactic al Universitații Politehnica Timișoara! Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Romane și prorector al UPT responsabil cu cercetarea științifica, inovarea și transferul tehnologic, a primit vineri, 22 martie 2024, in cadrul unei…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran

15:45, 05.03.2024 - FOTO Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara: scanare 3D și sistem de monitorizare a climatului subteran Cercetare internaționala in Peștera Ghețarul de la Scarișoara. In perioada 18-23 februarie, Institutul de Speologie „Emil Racovița” al Academiei Romane, Filiala Cluj-Napoca,…

Se pregatește organizarea unei noi acțiuni de deratizare la Timișoara

18:16, 19.02.2024 - La Timișoara se pregatește organizarea unei noi acțiuni de deratizare, in perioada 26 februarie-8 martie 2024, in scopul combaterii rozatoarelor și asigurarii unui mediu urban sigur și salubru pentru cetațeni. In cazul in care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfașurare a acțiunii…

Cercetare academica despre alimentatia de odinioara a taranilor, in documente etnografice si lingvistice

20:36, 30.01.2024 - O cercetare inedita privitoare la alimentatia rurala de odinioara, conform documentelor etnografice si lingvistice, va fi derulata de 12 cercetatori de la filiala Cluj a Academiei Romane si de la Institutul de Lingvistica si Istorie Literara "Sextil Puscariu", potrivit Agerpres."Proiectul va fi implementat…

Eminescu și Slavici, doua destine paralele – tema propusa de Mitropolie și Academie de Ziua Culturii Naționale

17:05, 15.01.2024 - Ziua Culturii Naționale va fi marcata anul acesta in data de 16 ianuarie de catre filiala Timișoara a Academiei Romane, Biblioteca Academiei, Institutul de studii banatice „Titu Maiorescu”, Universitatea Politehnica Timișoara și Mitropolia Banatului.

Petre Guran: Ambele state slave care au dat națiuni moderne, bulgar și sarb, se nasc ca un fel de uniuni vlaho-slave. Romanii s-au nascut dintr-o populație creștina de limba latina din Balcani

13:25, 04.01.2024 - Petre Guran, istoric și doctor in istorie bizantina al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, cercetator la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane, a vorbit despre funcția de suveranitate a limbii romane, care este continuatoarea proto-romanei formata prin romanizare. Citește…


Ce parere ai despre aceasta stire?