Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Încălzirea globală pune planeta în PERICOL. Câtă gheață a pierdut Pământul în ultimele patru decenii

Publicat:

Datele alarmante privind cantitațile uriașe de gheața care s-au topit au aparut intr-un studiu realizat de specialiștii din China.Potrivit cercetarii, planeta a pierdut aproximativ 87.000 de kilometri patrați de gheața in fiecare an, din 1979 pana in 2016. Astfel, experții atrag atenția ca suprafața de gheața a Pamantului se micșoreaza din cauza incalzirii globale.Cat priveste lacul gigantic din Antarctica care a disparut brusc, specialiștii sustin ca totul s-a intamplat dupa ce gheața de sub el s-a spart.

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU Gheata polara se topeste si modifica rotatia Pamantului

12:41, 28.03.2024 - Incalzirea globala are un impact nu doar asupra vremii, ci si asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri in revista stiintifica Nature arata ca topirea accelerata a ghetii polare afecteaza, in felul sau, masurarea timpului la scara globala, relateaza News.ro. Intr-o zi, in urmatorii ani,…

Gheata polara se topeste si modifica rotatia Pamantului: Timpul insusi este afectat

10:40, 28.03.2024 - Incalzirea globala are un impact nu doar asupra vremii, ci si asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri in revista stiintifica Nature arata ca topirea accelerata a ghetii polare afecteaza, in felul sau, masurarea timpului la scara globala. Intr-o zi, in urmatorii ani, toti locuitorii…

Cați angajați lucreaza in IT in Romania și ce salarii au?

16:01, 21.03.2024 - Sectorul IT din Romania a inregistrat la finalul anului 2023 un numar de 147.200 de angajați, marcand o creștere de 5,1% comparativ cu anul anterior. Aceasta creștere, deși pozitiva, semnaleaza o incetinire fața de ritmurile anterioare, care depașeau 10% anual, ajungand la un apogeu de 15% in pandemie.…

Alerta Roșie: Planeta infrunta colapsul – o avertizare de la meteorologii ONU

23:50, 20.03.2024 - Un nou semnal de alarma rasuna in intreaga lume. Organizația Meteorologica Mondiala emite un raport de alerta maxima. In esența, raportul aduce in prim-plan o realitate cruda și tulburatoare: planeta noastra se afla in pragul colapsului. Intr-o lume deja inundata de știri despre schimbarile climatice…

Bananele, amenințate de incalzirea globala. Prețurile la raft vor crește, pe masura ce culturile vor fi afectate

15:15, 13.03.2024 - Banana, amenințata de incalzirea globala! Pe masura ce schimbarile climatice afecteaza din ce in ce mai mult culturile de banane din state precum India, China și Brazilia, prețurile la raft pentru acest fruct foarte apreciat vor crește, scrie BBC. Un forum mondial despre bananieri are loc in aceste…

China uimește planeta: transforma deșertul arid in teren agricol / Imaginile din satelit ale NASA arata ca transformarile sunt vizibile chiar și din spațiu

06:05, 11.02.2024 - Conform unui raport al ONU, aproximativ 41,3% din suprafața totala a Pamantului este acoperita de zone aride, care includ și terenuri deșertice extinse. O intrebare esențiala care se ridica este: ce ar insemna daca o parte semnificativa din aceste terenuri aride ar putea fi transformate in terenuri…

Pe Marte exista atat de multa apa incat ar putea acoperi intreaga planeta!

00:21, 29.01.2024 - Ceea ce se banuia inca din anul 2007, atunci cand sonda Mars Express a Agenției Spațiale Europene a trimis primele date cu privire la posibilitatea existenței unor uriașe depozite de gheața pe Marte, a fost confirmat recent de specialiștii ESA, potrivit Hotnews. Mai exact, in zona ecuatoriala marțiana…

MAI indeamna cetațenii sa fie prudenți in preajma bazinelor acvatice

15:30, 18.01.2024 - In ajunul Bobotezei, autoritațile reamintesc despre riscurile de prabușire a gheții subțiri din bazinele acvatice in perioada rece a anului. Specialiștii atenționeaza ca gheața fragila de pe suprafața bazinelor acvatice prezinta pericol pentru viața, in special cind temperaturile aerului oscileaza intre…


Ce parere ai despre aceasta stire?