Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Încălzirea climatică și Vibrio vulnificus, bacteria ”devoratoare”

Publicat:

Potrivit unui studiu recent, numarul infecțiilor cu bacteria Vibrio vulnificus, mortale sau responsabile de amputații,  ar putea crește in urmatorii ani in Statele Unite. Deocamdata sunt rare, dar infecțiile cu Vibrio vulnificus ar putea sa se multiplice in viitor. Un studiu aparut in 23 martie in Scientific Reports și preluat de Slate arata ca este posibila dublarea cazurilor de-a lungul Coastei de est a Statelor Unite, in urmatoarele doua decenii. Și cauza este incalzirea climatica, transmite ” Ca m’interesse ”. Vibrio vulnificus, bacteria aflata la originea bolii, se dezvolta in apele calde…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Una dintre cele mai vechi carți din lume ar putea fi vanduta cu peste 2,6 milioane de dolari

14:10, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters. Codexul Crosby-Schoyen – scris in limba copta pe papirus in jurul anilor 250-350 d.Hr. si produs intr-una…

Incredibil! O femeie a descoperit ca are tumoare cerebrala cu ajutorul unui selfie

17:26, 18.03.2024 - O femeie din Florida a descoperit ca are o tumoare cerebrala dupa ce a observat ca ochiul ei drept era cazut intr-un selfie facut in timpul unei calatorii la New York. Amanda Troutwine, in varsta de 33 de ani, a facut o serie de fotografii in fața unor repere celebre, dar a fost nedumerita cand a…

Un nou tratament antigripal fara vaccin ar putea salva sute de mii de vieți

14:45, 16.03.2024 - Tratament antigripal fara vaccin Cercetatorii sunt pe cale sa descopere un nou tratament antigripal și aceasta nu are legatura cu vaccinarea antigripala. Oamenii de știința au stabilit deja ca unii viruși și bacterii provoaca infecții in organism prin prinderea mai intai de moleculele de zaharoza de…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…

Melania Trump, omagiu la inmormantarea mamei

09:45, 19.01.2024 - Donald Trump s-a alaturat soției sale Melania la funeraliile mamei sale, Amalija Knavs, care au avut loc in Florida. Fosta prima doamna a anunțat decesul mamei sale la varsta de 78 de ani la inceputul acestei luni. Ea a rostit un elogiu la inmormantare, amintindu-și mama ca fiind „o raza de lumina in…


Ce parere ai despre aceasta stire?