Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Imprimantă 3D pentru vindecarea arsurilor

Publicat:

O imprimanta 3D revoluționara ar putea schimba pentru totdeauna modul in care sunt tratate și vindecate arsurile, scrie ilmessaggero . O echipa canadiana de cercetare, condusa de oameni de știința de la Universitatea din Toronto, a realizat un aparat portabil capabil sa „imprime” piele noua pe rani și cicatrici. Procedeul experimental folosește o biocerneala bazata pe celule stromale mezenchimale, capabila sa imprime piele noua pe rani și cicatrici. Procedeul experimental folosește o biocerneala bazata pe celule stromale mezenchimale, capabila sa favorizeze creșterea celulelor epidermice. Aceasta…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Folie biodgradabila din sange de animale, brevetata la Universitatea 'Dunarea de Jos' din Galați

14:20, 15.03.2024 - Folie biodgradabila din sange de animale a fost brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați. Este vorba despre o noutate mondiala ce permite realizarea de ambalaje diverse in industria alimentara. Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați anunța ca a brevetat „Procedeul de obținere a unei…

Droguri depistate in apele reziduale din București

12:35, 10.03.2024 - Directoarea Agenției Naționale Antidrog, Ramona Dabija, a declarat, la Antena 3, ca un studiu chimic realizat asupra apei reziduale din București a indicat prezența unor droguri precum cocaina, ketemina și ecstasy. Asemenea teste se realizeaza in peste 100 de orașe europene, scopul fiind acela de a…

Dezvaluirie cutremuratoare ale doctoriței Monica Pop: "Am o prietena care a facut trei cancere dupa vaccinul antiCovid!"

18:55, 29.02.2024 - "Am pierdut și o prietena care a facut trei cancere dupa vaccin. O personalitate, care s-a dus. Vaccinul asta nu e sigur. E posibil ca vaccinul asta sa fi facut foarte mult rau, ca nu putem fi siguri. Numarul celor cu efecte secundare este uriaș. In Germania e o clinica ce aduna efectele secundare.…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

O noua amenințare: Incalzirea globala a facut ca copacii sa se comporte intr-un mod distructiv pentru atmosfera

03:31, 03.02.2024 - Rezultatele unui nou studiu realizat de oamenii de știința de la Universitatea din Pennsylvania dezvaluie un raspuns ciudat al copacilor la schimbarile climatice. In climatele mai calde, copacii elibereaza CO2 inapoi in atmosfera, in loc sa il rețina, așa cum fac in condiții mai reci și mai umede, transmite…

Ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci

10:41, 27.01.2024 - Un studiu prezinta ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci. Persoanele cu fețe mai late, mai scurte și mai plate au mai multe șanse sa fie percepute ca fiind sarace, potrivit unui studiu, scrie G4Media care citeaza The Times . Cercetarea, condusa de oameni de știința de la Universitatea…

„Guma de mestecat” a adolescenților preistorici a fost descoperita in Suedia. Are o vechime de 9.700 de ani

20:05, 23.01.2024 - ADN-ul prezent in „guma de mestecat” folosita de adolescenti din epoca de piatra si descoperita intr-un sit arheologic din Suedia cu o vechime de 9.700 de ani ofera informatii cu privire la afectiunile bucale din acea perioada, conform unui studiu suedez, Studiul, realizat de o echipa de paleontologi…


Ce parere ai despre aceasta stire?