Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO. Istoria Canalului Bega și a podurilor din Timișoara

Publicat:

Timișoara este de neconceput fara raul Bega, cunoscut și drept Timișul Mic. De peste 700 de ani, oamenii beau apa Begai, plutesc pe ea, se spala. Dupa 1724, raul a devenit canal și, in timp, peste el s-au construit, de-a lungul veacurilor, sute de poduri și podețe din lemn, caramida, fier sau beton. Muzeul Național al Banatului va prezinta o „felie” din istoria lor.

Citeste articolul mai departe pe tion.ro…  

Sursa articol: tion.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Am fost la capatul lumii”, o inedita expoziție foto la Muzeul de Arta din Timișoara

10:35, 17.04.2024 - Muzeul Național de Arta verniseaza joi, 18 aprilie, expoziția de fotografie „Am fost la capatul lumii”, semnata de Liviu Stanescu, ai carei curatori sunt Roxana Lapadat și Andreea Sandu ocazie cu care va fi lansat și volumul cu același nume, aparut anul trecut la editura Humanitas, care s-a numarat…

Istoria apei minerale de la Buziaș, „o bautura de lux” in anii 1800

13:16, 22.03.2024 - Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, marcata in 22 martie, Muzeul Național al Banatului va invita sa descoperiți povestea fascinanta a izvoarelor de la Buziaș, cu o apa „speciala, acra la gust, dar plina de beneficii pentru sanatate”.

Se deschide Punctul Muzeal de la Parța. Poate fi vizitat doar in weekend

17:40, 06.03.2024 - Chiar de Ziua Femeii, in comuna Parța se deschide Punctul Muzeal ce aparține de Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Din lipsa de personal, va putea fi vizitat doar in weekend sau la cerere de catre grupuri in timpul saptamanii.

Expozițiile de excepție continua la Muzeul Național de Arta din Timișoara

11:15, 24.02.2024 - Evenimentele de amploare continua la Timișoara și in 2024. Dupa excepționalele expoziții, gazduite de Muzeul Național de Arta din Timișoara, din luna aprilie, iubitorii de arta vor putea face cunoștința cu expoziție „Paula Modersohn-Becker si colonia de artisti din Worpswede. Desene și grafica 1895…

Disputa pentru Festivalul Luminilor: firma care a contestat licitația a caștigat

14:50, 16.02.2024 - Situație tensionata intre o firma privata și Muzeul Național al Banatului. Instituția intenționa sa inchida 2023, anul in care Timișoara a deținut titlul de Capitala Culturala Europeana, cu un eveniment de anvergura: Festivalul Luminilor. Insa manifestarea, la care erau așteptate zeci de mii de persoane,…

Vasile Dincu, contract baban. Ca sa ce?

07:30, 14.02.2024 - Vasile Dincu a primit 143 000 de euro ca sa faca „monitorizare culturala” la proiectul terminat „Timișoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”, scrie Liviu Alexa in ziardecluj.ro . Dupa susținerea primita de la filiala timișoareana a partidului in vederea unui post de europarlamentar, Dincu…

Expoziția „Garana 2023 – Simpozion de Arta Contemporana”, aproape de debut

13:06, 05.02.2024 - Muzeul Național al Banatului in colaborare cu Fundația Herczeg și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Egeria va invita sa admirați pe simezele Bastionului Theresia din Timișoara, rezultatul celei de-a XIII-a ediții a Simpozionului de Arta Contemporana Garana 2023. Sunt aproximativ 50 de lucrari…

Sarbatoare mare la Catedrala Mitropolitana a Banatului

09:45, 29.01.2024 - Catedrala Mitropolitana din Timișoara, cu hramul principal „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur”, va imbraca marți, 30 ianuarie, straie de sarbatoare. Programul liturgic dedicat sarbatoririi Sfinților Trei Ierarhi va  aduna, in duh de rugaciune, pe credincioșii…


Ce parere ai despre aceasta stire?