Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Forme de relief de pe Marte, modelate de erupţii de noroi ejectate din subsolul planetei (studiu)

Publicat:

Anumite forme de relief de pe planeta Marte, despre care s-a crezut ca reprezentau vechi scurgeri de lava, ar putea sa fi fost modelate de eruptii de noroi, potrivit unui studiu aparut luni in revista , informeaza AFP.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii dintr-o echipa internationala au studiat propagarea noroiului in camera martiana de la din , in care sunt reproduse conditiile existente pe "".

Aceste conditii speciale includ o presiune atmosferica de 150 de ori mai scazuta decat pe Terra si temperaturi…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

Elicopterul Ingenuity trimis de NASA pe Marte a transmis ultimul sau mesaj spre Terra. Care va fi noua lui misiune

14:40, 17.04.2024 - Micul elicopter Ingenuity, trimis de NASA pe planeta Marte, a transmis ultimul sau mesaj spre Terra si va fi utilizat de acum inainte ca o baza fixa pentru colectarea de date de pe suprafata "Planetei Rosii", a anuntat marti agentia spatiala a Statelor Unite, citata de AFP.

NASA are ambitii mari pentru Marte, dar și probleme cu banii pe Pamant: „11 miliarde de dolari e prea mult”

11:56, 16.04.2024 - Chiar si in spatiu trebuie sa se faca economie: NASA cauta modalitati pentru a aduce pe Terra roci prelevate de pe Marte, mai repede si mai putin costisitor, a anuntat luni agentia spatiala americana, dupa critici aduse bugetului sau, considerat „nerealist”. 

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Studiu: Proteinele pot prezice cu 10 ani mai devreme cine va avea dementa

07:35, 14.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters, citat de news.ro.

Mimas, una dintre lunile planetei Saturn, gazduieste un ocean propice vietii STUDIU

13:06, 08.02.2024 - Astronomii o compara cu „Steaua Mortii" din franciza cinematografica „Star Wars", dar s-a dovedit a fi mai ospitaliera decat isi imaginau pana acum oamenii de stiinta: Mimas, o mica luna a planetei Saturn, ascunde sub suprafata ei inghetata un neasteptat ocean lichid.

NASA face un anunț trist: dupa o misiune istorica de trei ani, este nevoita sa-și ia adio de la un important instrument trimis pe Marte

05:45, 26.01.2024 - Dupa aproape trei ani pe Marte, micul elicopter Ingenuity nu va mai survola Planeta Rosie, din cauza unei probleme aparute in timpul celui de-al 72-lea zbor al sau, a anuntat joi NASA, scrie AFP, citat de news.ro."Ceea ce a realizat Ingenuity depaseste cu mult ceea ce am crezut ca este posibil",…

Cel mai mare rechin care a cutreierat vreodata oceanele a fost „mult mai subțire” decat se credea anterior, afirma un nou studiu

11:55, 22.01.2024 - Megalodonul este considerat de decenii cel mai mare rechin care a trait vreodata in oceanele de pe Terra insa un nou studiu al ramasitelor sale fosile, publicat luni, il descrie ca fiind mai subtire decat a fost considerat anterior, informeaza AFP și Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?