Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Folosind măsurători ale cefeidelor, cercetătorii arată că, în fapt, Calea Lactee nu este plată

Publicat:

credit: J. Skowron / OGLE / , University of Warsaw O echipa de cercetatori de la Universitatea din Varșovia a creat cel mai precis model 3-D al galaxiei de pana acum. In articolul publicat in revista Science, acestia explica modul in care au folosit masuratori ale unui grup special de stele variabile (cefeide) pentru a crea harta galaxiei.Majoritatea oamenilor iși imagineaza ca o spirala plana - acest lucru este aratat in manualele scolare de ani buni. Cu toate acestea, oamenii de știința au descoperit recent ca galaxia noastra nu este deloc plana.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lucratorii uzinei VW din Tennessee au votat sa se alature sindicatului UAW, intr-o victorie majora a acestuia

07:55, 21.04.2024 - Majoritatea lucratorilor eligibili au votat in favoarea sindicatului, numarul final de vineri fiind de 2.628 la 985, sau 73% pentru aderarea la UAW. Victoria zdrobitoare va face din fabrica Chattanooga prima fabrica auto din sud care s-a sindicalizat prin alegeri din anii 1940 si prima fabrica auto…

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Fenomen neașteptat in natura: specia de furnici care a forțaț leii sa iși schimbe metoda de hranire

22:00, 26.01.2024 - Furnicile forțeaza leii din Kenya sa-și modifice comportamentul de vanatoare și sa schimbe prada, arata un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Florida și publicat in revista Science, informeaza Mediafax.Furnicile cu cap mare, despre care se crede ca sunt originare din Mauritius,…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?