Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Experimentul brazilian: chiar și un vaccin mai puțin eficient poate elimina rapid virusul, într-o țară devastată de COVID

Publicat:

Aproape toți adulții orașului brazilian Serrana, in care circula varianta mai agresiva a virusului, au fost vaccinați cu CoronaVac (Sinovac), un ser cu o eficacitate estimata de doar 50%, in cadrul unui studiu. Rezultatele i-au uimit pe oamenii de știința. In vreme ce virusul continua sa faca ravagii in localitațile invecinate, in Serrana, cazurile simptomatice au scazut cu 80%, iar mortalitatea COVID cu 95%, au anunțat cercetatorii implicați in studiu, citați de revista Science. Un mic oraș din sud-estul Braziliei, una dintre țarile greu lovite de pandemie, a demonstrat ca și un vaccin cu o eficacitate…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

OMS recunoaște detaliul omis, care a dus la infectari masive cu COVID 19: Cum s-a raspandit, de fapt, boala

15:40, 19.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oameni de știința au spus ca a costat vieți. Organizația…

Pentru a evita confuziile de la inceputul pandemiei, OMS definește clar boala transmisa prin aer

17:25, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oame

Peste un miliard de oameni sufera de aceasta afecțiune, iar cifrele vor crește

09:45, 16.03.2024 - Oamenii de știința confirma ca acum sunt peste un miliard de oameni obezi, in lume, scrie Science Alert . Iar, in urmatorii zece ani, obezitatea in randul adulților va crește cu peste 60%, iar obezitatea infantila va crește cu peste 100%, fața de anul 2020 . Cauza nu este legata de cantitatea de mancare,…

Paine cu gust si proprietati de carne inventata la Universitatea Dunarea de Jos: „Este ca si cum ai manca paine cu friptura”

15:30, 12.03.2024 - O paine proteica, cu gust si proprietati de carne, a fost inventata de un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor, iar Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati a obtinut brevetul de inventie de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), informeaza Agerpres.Autorii…

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Zilnic, cazuri  de rujeola de ordinul zecilor la Institutul ”Matei Balș”

19:46, 21.02.2024 - Medicii sunt ingrijorați, deoarece zilnic zeci de cazuri de rujeola, majoritatea copii, sunt inregistrate la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a declarat directorul medical al acestui institut, medicul Adrian Marinescu. ”Intr-adevar, situația privind rujeola a devenit mai mult decat…

Cei mai periculoși indulcitori artificiali

17:11, 19.02.2024 - In ultimii ani tot mai mulți specialiști au ridicat semne de intrebare cu privire la efectele pe termen lung ale consumului de indulcitori artificiali. Iata cațiva dintre indulcitorii despre care unele studii au sugerat potențiale riscuri pentru sanatate atunci cand sunt consumați in cantitați mari…

Ce este ”sindromul cladirii bolnave”.  Risc major in cazul copiilor!

16:40, 30.01.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații atrage atenția asupra sindromului cladirii bolnave (Sick building syndrome). Acest sindrom este provocat de nivelul ridicat de  praf, de ventilația deficitara (in școli, birouri etc.), de prezența mucegaiului, de expunerea la formaldehida, la azbest etc. Potrivit specialiștilor,…


Ce parere ai despre aceasta stire?