Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eveniment cultural-istoric :lansarea albumului „Adrian Păunescu- fiul Basarabiei”

Publicat:

  Luiza Radulescu Pintilie Peste putine zile, la Copaceni, in Raionul Singerei din Republica Moldova, unde s-a nascut pe 20 iulie 1943,  poetul si omul  politic  Adrian Paunescu ar fi fost cu siguranta sarbatorit daca nu s-ar fi stins din viata in toamna anului 2010. Cum destinele croiesc in felul lor stiut viata fiecaruia, ultimul drum pe care  acesta l-a facut   in afara Bucurestiului a fost  … acasa, in Basarabia pe care a iubit-o atat de mult. Asa incat, momentul lansarii  albumului „ Adrian Paunescu-fiul Basarabiei” se leaga, iata, dupa un deceniu,  temporal, in mod fericit de  marcarea  apropiatei…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO: 20 de femei – fotograf cu atestat, in Bistrița interbelica! Cum aratau aparatele de fotografiat cu aproape 150 de ani in urma

15:05, 05.04.2024 - 20 de femei aveau atestat in meseria de fotograf, in Bistrița interbelica, a dezvaluit Cornelia Vlașin, directoarea Arhivelor Naționale BN, in deschiderea unei expoziții de excepție. In sala de exploziții a Arhivelor aveți de admirat și descoperit cateva zeci de impresionante și stravechi aparate de…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…

La Ploiești, a doua ediție a Concursului de poezie „Frunza verde de albastru”

00:25, 04.03.2024 - Inspirat de versurile nichitiene, a doua ediție a Concursului de poezie ”Frunza verde de albastru” va avea loc la Ploiești, in perioada 4 martie – 30 aprilie a.c., organizator fiind Muzeul Memorial „Nichita Stanescu” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Conform regulamentului…

Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:06, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza Sesiunea de comunicari stiintifice Cercetari Arheologice in data de 23 februarie 2024, intre orele 09,00 18,00, la sediul muzeului, in sala "Mihai Viteazul, et. II. Accesul se face prin strada Postei intrarea B . In cadrul sesiunii vor fi diseminate…

Centrul Turistic din Zalau organizeaza prima excursie din acest an

14:30, 16.02.2024 - Centrul de Informare și Promovare Turistica din Zalau anunța organizarea primei excursii din acest an, „Marțișor calator in sud – vestul Țarii Silvaniei”, care va avea loc in data de 2 martie. Calatoria se adreseaza tuturor celor care vor sa descopere traseul Poarta Salajului – Hida – Voivodeni – Dragu…

Piese excepționale din colecția inestimabila Iorga-Pippidi, expuse la Muzeul de Istorie

15:20, 06.02.2024 - Piese excepționale din colecția inestimabila Iorga-Pippidi sunt expuse la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava și vor putea fi admirate in perioada februarie-martie 2024.Vernisajul expoziției-eveniment „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere" a avut loc marți, 6 februarie, ...

Iași: Evenimente in cadrul Simpozionului Național „Romanii in veacul construcției naționale”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”

16:40, 22.01.2024 -   Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”, in calitate de partener, invita publicul sa participe la Simpozionul Național „Romanii in veacul construcției naționale. De la Unirea Principatelor la recunoașterea internaționala a Marii…


Ce parere ai despre aceasta stire?