Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eurostat: România, pe lista ţărilor cu cele mai scăzute cheltuieli pentru îngrijirea medicală preventivă din UE

Publicat:

Cele mai ridicate cheltuieli pentru ingrijirea medicala preventiva din UE, raportat la dimensiunea populatiei, au fost inregistrate in 2018 in Suedia (165 euro pe locuitor), Finlanda (152 euro), Germania (148 euro) si Olanda (146 euro), iar cele mai scazute in Romania si Slovacia (ambele cu opt euro/locuitor), arata datele publicate ieri de Oficiul european de statistica (Eurostat) si preluate de Agerpres. In timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), Eurostat apreciaza ca este important sa stim cat de mult se cheltuie pe ingrijirea medicala preventiva, care are ca obiectiv sa evite sau sa reduca…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii, discriminați la europarlamentare

06:35, 13.04.2024 - Romanii nu beneficiaza de aceleași sanse de a fi aleși in Parlamentul European precum restul europenilor.  Printr-o serie de masuri evident restrictive, legislația romana iși faulteaza propriii cetațeni. Mai exact pe romanii care vor sa candideze fie ca independenți, fie din partea unor partide mai…

Romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Schengen, incepand din 31 martie 2024

19:30, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Ursula von der Leyen, inainte de Air Schengen: „Un mare succes, un moment istoric”. Ce spune Comisia Europeana despre frontierele terestre

13:45, 30.03.2024 - Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis sambata, 30 martie, ca eliminarea controalelor la frontierele aeriene si maritime pentru Romania și Bulgaria reprezinta un succes pentru cele doua țari și „un moment istoric pentru spatiul Schengen”, insa nu a putut preciza cand vor fi eliminate…

Romania intra in Spațiul Schengen și maritim. Cum vom calatori incepand din 31 martie. Ce trebuie sa facem la aeroport

11:55, 30.03.2024 - Incepand de duminica, 31 martie, romanii care merg in țarile Schengen nu vor mai fi supuși controlului de frontiera la aeroporturi și porturi, a relatat news.ro. Mai exact, vor putea merge direct la porțile de imbarcare, fara verificarea documentelor de calatorie la punctele de control ale Poliției…

Maine intram in era Schengen. Ce se va intampla de fapt

11:35, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Comandantul Eurocorps, demis din functie si rechemat in Polonia din cauza unei anchete de contraspionaj

23:10, 27.03.2024 - Ministerul polonez al Apararii a anunțat miercuri ca l-a rechemat din post si l-a demis din functie pe generalul-locotenent Jaroslaw Gromadzinski, comandantul Eurocorps, in urma unei anchete a contraspionajului militar, relateaza AFP, potrivit news.ro.Serviciile de informatii au „deschis o ancheta de…

Un viraj brusc la dreapta: O prognoza pentru alegerile europarlamentare din 2024 (European Council in Foreign Affairs)

16:51, 03.02.2024 - Populiștii ”antieuropeni” au șanse crescute sa iasa pe primul loc in sondajele din Austria, Belgia, Cehia, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia și Slovacia, și pe locul doi și trei in Romania, Bulgaria, Finlanda, Germania, Portugalia, Letonia, Spania și Suedia, susține analiza realizata de European…

Cum se va schimba Parlamentul European dupa alegerile din iunie? Analiza Politico

18:06, 02.02.2024 - 720 de europarlamentari. 7 grupuri politice și eurodeputați neafiliați. 27 de state europene. 24 de limbi oficiale. 4 zile de alegeri in statele din Uniunea Europeana. Jurnaliștii de la Politico au realizat un ghid pentru a explica scrutinul care va stabili viitorul politic al UE pentru urmatorii 5…


Ce parere ai despre aceasta stire?