Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eroii Histriei (II): Amiralul Hegesagoras si expeditia pentru salvarea Apolloniei. Binefacatorii cetatii

Publicat:

Mari maestri ai navigatiei, grecii din Milet au infiintat numeroase colonii in bazinul , printre acestea numarandu se si orase din vestul Pontului precum Histria sau Tomis. Cel mai vechi oras intemeiat pe teritoriul Romaniei, Histria, era si cel mai dezvoltat polis al in perioada elenistica. Era un mare oras port la , pentru ca pe atunci geografia zonei era cu totul alta, iar actualul lac Sinoe nu era decat un golf al Pontului. Navigatia era asadar a doua na ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Interventie de urgenta pe Marea Neagra in aporpiere de Mangalia! O ambarcatiune a ARSVOM, chemata in ajutor

16:35, 21.04.2024 - O nava din cadrul Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare ARSVOM a fost solicitata sa intervina in aceasta dupa amiaza in ajutorul unui marinar aflat in largul Marii Negre la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone. Potrivit ARSVOM, in cursul zilei de 21.04.2024, Centrul Maritim de Coordonare…

Secretarul adjunct NATO: „Nu exista pericolul ca Rusia sa atace Romania”

00:01, 08.04.2024 - Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoana a fost intrebat, duminica, la un post TV, daca exista evaluari cu privire la scenariul ca Vladimir Putin ar putea ataca un stat membru NATO, nu neaparat acum, ci intr-un orizont de cativa ani.   “Trebuie sa spunem un lucru, ca Federatia Rusa si-a reconstituit…

Baza de la Kogalniceanu starnește ingrijorare la Kremlin - Rușii cred ca NATO se pregatește de razboi la Marea Neagra

22:55, 28.03.2024 - Activitatile NATO din Europa de est si din regiunea Marii Negre sunt concentrate pe pregatirea aliatilor sai pentru o potentiala confruntare cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe rus joi, mentionand activitati de militarizare in regiune, a consemnat Xinhua, potrivit Agerpres. Autoritatile romane…

Mina marina, depistata in Marea Neagra, in apropiere de Varna

13:30, 12.03.2024 - O mina plutitoare a fost descoperita in Marea Neagra, in apropiere de plaja Kabakum din Varna. La fata locului, se afla in prezent o nava vanator de mine a Fortelor Navale Bulgare. Potrivit Rador, mina va fi detonata la o distanta sigura in mare, a confirmat comandantul Fortelor Navale Bulgare, contraamiralul…

Ministrul Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

08:40, 02.03.2024 - Ministrul Afacerilor Externe, Luminita Odobescu, va participa, sambata, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanta consolidarii profilului Marii Negre pe agendele NATO si UE. Tema centrala a editiei din acest an este "Promovarea diplomatiei in vremuri marcate…

CSAT: Masuri de intarire a Fortelor Armate Romane, inclusiv prin asigurarea cadrului legal

16:26, 21.02.2024 - Masuri de intarire a Fortelor Armate Romane, inclusiv prin asigurarea cadrului legal adecvat care sa raspunda cerintelor de aparare a Romaniei, luate de Consiliul Suprem de Aparare a Țarii (CSAT), miercuri. CSAT a luat o serie de decizii importante cu ocazia intalnirii de miercuri, dupa ce a analizat…

Decizii majore in CSAT: masuri de intarire a Fortelor Armate Romane

15:41, 21.02.2024 - Principala tema abordata in sedinta CSAT, care a fost condusa de presedintele Klaus Iohannis, a constituit-o "grava" situatie de securitate din regiunea Marii Negre si implicatiile pentru Romania, a informat un comunicat al Administratiei Prezidentiale."La doi ani de la declansarea de catre Rusia a…

Rusia pierde batalia pentru Marea Neagra. Cum vrea Ucraina sa distruga flota ruseasca și sa continue comerțul pe mare

10:05, 30.01.2024 - Ucraina a lucrat din greu ca sa creeze propriul sau coridor pentru transportul maritim, dupa ce Rusia s-a retras din acordul intermediat de ONU privind exportul de cereale, și a reușit sa rastoarne dominația ruseasca a Marii Negre fara sa aiba nici macar o nava de razboi funcționala, scrie The Economist.


Ce parere ai despre aceasta stire?