Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Enigmă ştiinţifică. Cea mai mare gaură din startul de ozon a dispărut brusc, la câteva săptămâni după ce a fost descoperită

Publicat:

Gaura s-a format la inceputul acestui an și a atins dimensiunea maxima in martie, la aproximativ 18 kilometri deasupra suprafeței Pamantului. A fost cea mai mare gaura de ozon documentata vreodata pe zona arctica, depasind ca dimensiuni deținatoarea recordului anterior, din timpul iernii lui 2011.

Cercetatorii de la Serviciul de Monitorizare Atmosferica Copernic spun ca formarea gaurii a fost determinata de un vortex polar neobișnuit de puternic, care a explicat creșterea sa relativ brusca, potrivit CNN. Vortexul polar este un curent de altitudine mare, care circula intr-un model neregulat…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Din 2025, Netflix nu va mai dezvalui numarul de abonați

14:20, 19.04.2024 - Netflix a anunțat ca se va opri din anunțarea numarului de abonați la serviciul sau de streaming incepand cu anul viitor. De asemenea, compania nu va mai spune nici veniturile pe care le obține pentru fiecare utilizator, și se va concentra in schimb pe evidențierea cifrelor de creștere și pe timpul…

Cum vrea NASA sa dezvolte, sa lanseze și sa opereze un avion capabil sa zboare in atmosfera de pe Marte

14:41, 21.03.2024 - NASA se afla in etapele incipiente ale explorarii posibilitații ca o aeronava sa poate explora vastul deșert al Planetei Roșii. Proiectul este finanțat de programul Innovative Advanced Concepts (NIAC) al agenției spațiale. La inceputul acestui an, agenția a selectat o propunere numita MAGGIE (prescurtare…

INOVAȚIILE VIITORULUI In viitor, cercetatorii exploreaza tehnologii avansate capabile sa transforme aerul in alimente precum carne, lapte și oua.

14:20, 13.03.2024 - Viitorul aduce tehnologii revoluționare menite sa converteasca dioxidul de carbon din aer direct in alimente alternative precum carne, lapte și oua. The post INOVAȚIILE VIITORULUI In viitor, cercetatorii exploreaza tehnologii avansate capabile sa transforme aerul in alimente precum carne, lapte și oua.…

Care este varsta maxima pana la care poate trai un om - Studiu

05:40, 24.02.2024 - Cercetatorii din Olanda au efectuat un studiu amplu și de lunga durata pentru a determina varsta maxima pana la care poate trai un om. Cercetatorii au sugerat ca este puțin probabil ca un om sa traiasca mai mult de 115 ani, durata maxima de viața pentru o femeie ajungand la 115,7 ani, in timp ce barbații…

Alerta - Un satelit scapat de sub control se indreapta spre Pamant: Va ateriza in urmatoarele ore /Video

11:10, 20.02.2024 - Un satelit scapat de sub control se indreapta spre Pamant și va intra in atmosfera miercuri. Specialiștii cred ca riscurile privind producerea unui incident grav sunt destul de mici. Satelitul scapat de sub control se va prabuși la aproape 30 de ani de la lansare, conform Mediafax.Satelitul,…

Un satelit iesit de sub control se indreapta spre Pamant. Cand va intra in atmosfera și care sunt riscurile

19:00, 19.02.2024 -  Este de asteptat ca satelitul, cunoscut sub numele de ERS-2, sa se sparga in bucati la reintrarea in atmosfera, iar majoritatea vor arde. Deoarece reintrarea este "naturala" - cu alte cuvinte, nu este controlata de oameni - este imposibil de prezis exact cand si unde se va produce, potrivit Agentiei…

Fenomen extrem de ciudat: Luna se micșoreaza și au loc cutremure foarte puternice

15:26, 05.02.2024 - Luna este satelitul natural al Pamantului și orice schimbare poate afecta planeta noastra. Cercetatorii au descoperit faptul ca Luna se micșoreaza, iar miezul a inceput sa se raceasca, ceea ce ar putea genera efecte adverse și pe Pamant, informeaza CNN.Un studiu finanțat de NASA trage un semnal de…

Medic, despre antibiotice: „Ajung sa fie consumate precum bomboanele. E frectie la un picior de lemn intr-o infectie virala”

23:00, 24.01.2024 - Medicul Adrian Marinescu, director medical al Spitalului de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala, a explicat ca in Romania antibioticele ajung sa fie consumate ca bomboanele si ca acestea nu sunt eficiente in infectiile virale, transmite News.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?