Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Editarea genetică a embrionului uman: Știința încă nu este pregătită - Comisie internațională

Publicat:

Nașterea în 2018 a bebelușilor modificați genetic a stârnit proteste. Doi ani mai târziu, o comisie internaționala își exprima recomandarile: Este necesar sa fim siguri ca modificarea genetica a embrionilor umani în scopuri medicale nu provoaca efecte nedorite, înainte de a lua în considerare posibilitatea de a recurge la aceasta, relateaza AFP.
Aceasta comisie, formata din 18 experți din discipline diferite, nu respinge principiul modificarii genetice la om. Dar intenționeaza sa ofere un cadru și linii roșii care sa nu fie trecute de țarile care decid…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

SUA acorda Samsung granturi de pana la 6,4 miliarde de dolari pentru extinderea productiei de cipuri in Texas

08:56, 16.04.2024 - Finantarea prin intermediul Legii pentru Cipuri si Stiinta din 2022 va sprijini doua unitati de productie de cipuri, un centru de cercetare si o unitate de ambalare, in Taylor, Texas, a spus agentia, dupa cum a relatat anterior de Reuters. De asemenea, finantarea va permite Samsung sa-si extinda fabrica…

A fost gasit  raspunsul la intrebarea cum a aparut apa pe Pamint

05:15, 11.04.2024 - Oamenii de știința din Statele Unite au facut o descoperire care rezolva misterul originii apei pe Pamint. Intrebarea privind modul in care a aparut apa pe planeta a fost un subiect de dezbatere in comunitatea științifica timp de mulți ani. Unii oameni de știința au crezut ca apa a fost adusa pe Pamint…

O companie americana de inginerie genetica vrea sa readuca la viața mamutul, pasarea DODO și tigrul tasmanian

07:50, 09.04.2024 - O companie americana vrea ca in urmatorii ani sa readuca pe planeta exemplare de mamut, pasarea Dodo și tigrul tasmanian. Compania folosește ingineria genetica și inteligența artificiala. Reprezentanții companiei din Statele Unite susțin ca au tehnica necesara sa repopuleze planeta cu aceste exemplare.…

„O oportunitate stiintifica incredibila”: Ce spera oamenii de stiinta sa descopere in timpul eclipsei totale de Soare

16:00, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor - cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP.

Omul de știința chinez care a modificat genetic bebeluși va continua experimentele. Ce boli crede ca ar putea vindeca

17:40, 01.04.2024 - He Jiankui, un cercetator din China care a modificat genetic trei bebeluși, se mandrește cu faptul ca lucreaza la eradicarea bolilor genetice. De asemenea, este de parere ca modificarea genelor embrionului uman va fi acceptata intr-o zi.

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Oamenii de știința au prezis existența unui superdiamant cu proprietați unice

05:05, 21.03.2024 - O echipa internaționala de oameni de știința a prezis existența superdiamantului, care este capabil sa rezolve probleme globale in știința materialelor. Potrivit concluziilor specialiștilor din Statele Unite și Suedia, superdiamantul, cunoscut sub numele de cristal cubic centrat in volum de opt atomi…

Apare o noua forța nucleara in Orientul Mijlociu: 'Țara e mai periculoasa ca niciodata!'

17:25, 06.02.2024 - Iranul are suficient material nuclear pentru a-și construi prima arma nucleara intr-o saptamana, transmite Institutul pentru Știința și Securitate Internaționala din SUA, relateaza Nexta.Țara este capabila sa produca șase astfel de bombe intr-o luna și 12 in cinci luni. Experții noteaza ca „capacitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?