Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Dreptul de a se deconecta digital“, drept fundamental în UE

Publicat:

Obiceiul de a fi mereu conectați duce la un risc crescut de depresie, anxietate și epuizare profesionala (burnout), informeaza Parlamentul UE. Astfel, acesta cere un act legislativ al Uniunii care sa garanteze lucratorilor dreptul de a se deconecta digital de la lucru fara repercusiuni negative. Eurodeputații ii cer sa propuna o lege care sa le permita persoanelor care lucreaza digital sa se deconecteze de la munca in afara programului de lucru. Legislația ar mai trebui sa stabileasca cerințe minime pentru munca de la distanța și sa clarifice condițiile de munca, orele de lucru

Citeste articolul mai departe pe agro-business.ro…  

Sursa articol: agro-business.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania și Bulgaria au avut, anul trecut, cele mai scazute costuri orare cu forța de munca din UE, arata datele Eurostat

16:35, 27.03.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca in intreaga economie au fost estimate la 31,8 euro in UE și la 35,6 euro in zona euro, in creștere fața de 30,2 euro și, respectiv, 34 de euro cat erau in anul precedent, reiese din datele publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat),…

Sindicalistii Cartel ALFA solicita Guvernului sa reanalizeze legea privind sistemul public de pensii

14:55, 27.03.2024 - ”Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA va solicita reanalizarea legii nr. 360/2023 - legea privind sistemul public de pensii . In urma semnalelor transmise anterior, reprezentantii CNS Cartel ALFA au evidentiat disfunctionalitatile din textul legii, in contrast cu unele opinii exprimate de reprezentantii…

Franța devine prima țara care pune dreptul de avort in constituție

20:20, 04.03.2024 - Parlamentul francez, reunit luni, 4 martie, la Versailles, a aprobat includerea in Constituție a avortului voluntar, transformand Franța in prima țara din lume care consfințește oficial dreptul la intreruperea sarcinii, potrivit agenției Reuters, citata de news.ro.Discuția istorica din parlamentul francez…

Nicolae Dica: „Avem mult de munca, știm acest lucru, vom vedea ce vom face”

17:20, 17.02.2024 - Antrenorul formației FC Voluntari, Nicolae Dica, nu a reușit nici de data aceasta sa se bucure de prima victorie de la instalarea sa pe banca... The post Nicolae Dica: „Avem mult de munca, știm acest lucru, vom vedea ce vom face” appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad .

Persoanele cu dizabilitati vor avea aceleasi drepturi in toata Uniunea Europeana. Vor primi un card unic

12:10, 09.02.2024 - Recunoasterea statului de dizabilitate al unei persoane pe intreg teritoriul UE ii va acorda acesteia acces egal la conditii speciale si tratament preferential la servicii publice si private, cum ar fi acces la parcare sau tarife de intrare reduse. Aceasta include accesul la transport, evenimente culturale,…

Ce spune directorul AJOFM despre noua procedura de lucru cu șomerii

00:10, 06.02.2024 - In ultimii 20 de ani numarul șomerilor in județul Buzau s-a injumatațit, ajungand de la circa 15.000 la aproximativ 7.500. Una dintre soluțiile identificate de Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Munca ce au contribuit la aceasta diminuare  a fost intensificarea activitații de calificare a șomerilor…

Alexandru Rafila, despre procesul cu Pfizer: Legislația nu permite sa platești pentru ceva ce nu ți se furnizeaza

08:46, 30.01.2024 - Ministrul sanatații Alexandru Rafila a declarat ca Romania se va apara in procesul pe care Pfizer l-a intentat pentru neplata vaccinurilor anti-COVIID solicitate, mai ales ca legislația romaneasca nu permite plați pentru produse care nu au fost efectiv achiziționate, relateaza TVRInfo.„Au fost discuții…

La cate pauze au dreptul angajații romani. Codul muncii s-a modificat in 2024

16:20, 22.01.2024 - Codul Muncii 2024 vine cu schimbari importante pentru angajații romani privind pauzele acordate la locul de munca. Nu va mai fi nevoie sa muncești neaparat opt ore pentru a primi pauza. In general, angajații au dreptul la pauza de relaxare sau de masa cel puțin o data in timpul programului. In majoritatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?