Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dr. Adrian Mina: Legătura neștiută dintre boala parodontală și demență

Publicat:

Dr. : Legatura neștiuta dintre boala parodontala și demența „Potrivit cercetatorilor, bacteriile parodontale cauzate de infecții orale pot calatori, prin fluxul sanguin, pana la creier. Studiile arata ca acesta este un mecanism ce influențeaza cascada de evenimente care pot duce la apariția demenței. Participanților la studiu li s-a efectuat un examen stomatologic pentru depistarea bolii parodontale. De asemenea, li s-au facut analize de sange. Cercetatorii au analizat anticorpii gasiți in sangele acestora, precum și 19 bacterii orale ce au legatura cu posibilitatea dezvoltarii demenței.…

Citeste articolul mai departe pe agentiadepresamondena.com…  

Sursa articol: agentiadepresamondena.com


Stiri pe aceeasi tema

Virusul gripal e cel mai probabil sa declanșeze o noua pandemie. Cercetatorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

19:10, 20.04.2024 - Virusul gripal este patogenul cu cel mai ridicat grad de probabilitate pentru provocarea unei noi pandemii globale in viitorul apropiat, avertizeaza cercetatori din domeniu, citați de The Guardian. Conform unui nou studiu internațional, gripa este cea mai mare amenințare la adresa sanatații la nivel…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

materialul ce elimina aproape toți virușii

11:55, 07.04.2024 - Cercetatorii de la Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne au creat un material revoluționar din silicon, dotat cu nano-varfuri extrem de mici, capabil sa neutralizeze 96% din particulele virale la contact. Acest material, care la o inspecție vizuala pare a fi o oglinda neagra, este proiectat sa…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

Grupa sanguina indica predispoziția pentru anumite afecțiuni grave. Iata ce spun studiile!

08:45, 19.02.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, in afara de genele și stilul de viața, tipul de sange poate juca, de asemenea, un rol major in dezvoltarea anumitor tipuri de boli. Sa incepem prin identificarea celor patru tipuri diferite de sange pe care oamenii le pot avea. A, AB, B și O sunt cele patru tipuri principale…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Legatura neștiuta dintre miros și depresie. Cheia care deblocheaza amintile: „Are acces direct, de super-autostrada, la creier”

15:05, 14.02.2024 - Mirosurile familiare deblocheaza amintiri la persoanele cu depresie. Ar putea "terapia olfactiva" sa ajute pacienții? Studiile arta ca persoanele cu depresie au probleme legate de anumite amintiri.


Ce parere ai despre aceasta stire?